TUOTTAJA

NICOLAS MAILLET

Kuka

NICOLAS MAILLET

Paikka

Verzé, Mâconnais, Ranska

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

8 hehtaaria, 40 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

chardonnay, aligote, pinot noir, gamay

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

savi, kalkkiperäinen liuskekivi

Viljely

biodynaaminen

Nicolas Maillet on vielä verrattain tuntematon tekijä Ranskan rajojen ulkopuolella, mutta ollut jo vuosikausia yksi Macônnais’n alueen niin sanotun uuden aallon arvostetuimmista tekijöistä.  Maillet’n pienen tilan löytää noin 20 kilometrin päästä Macônin kaupungista luoteeseen, pienestä Verzén kylästä. Tilukset täällä ovat olleet Mailletin suvulla neljän sukupolven ajan ja alkuvuosina viinejä tuotettiin ja pullotettiin perheen kellareissa. Kuitenkin vuosina 1928-1998 tilalla ei ollut omaa tuotantoa lainkaan ja rypäleet myytiin paikalliselle osuuskunnalle. Kun Nicolas palasi tilalle vuonna 1999, hänellä oli kunnianhimoiset tavoitteet viinitarhoille sekä perheen nimeä kantaville viineille. Nöyränä ja ylpeänä paluusta perheen perinteikkääseen tilaviinien tekoon, hän aloitti intensiivisen tarhatyön sekä kellarin kunnostuksen. Ecocert-luomusertifioinnin tila sai 2010 ja biodynaamisesti Nicolas on toiminut vuodesta 2013.  

Nicolas on tinkimätön tarhatyössään ja samalla yksi niistä, ketkä ovat valmiita auttamaan ja rohkaisemaan alueen nuoria viljelijöitä luonnonmukaisten viinien valmistuksessa. Hän itse on kulkenut pitkän tien sekä viljelijänä että viinintekijänä päästäkseen haluttuun pisteeseen viinien profiilien kanssa. Hän kokee vahvasti, että jakamalla oppinsa ja kokemuksensa nuorten tekijöiden käyttöön, antaa hän takaisin alueelle ripauksen kaikesta siitä, mitä se on hänelle ja hänen suvulleen vuosien saatossa antanut. Biodynaaminen mallin mukaisesti Nicolas kiinnittää erityistä huomiota maaperän hoitoon elinvoimaisen ja terveen mikrobiomin varmistamiseksi. 

Verzèn kylä on yksi vähemmän tunnetuimmista kylistä Macônnaisin alueella, vaikka kylästä tulevat Maillet’n ohella muutaman kovan tekijän arvostettuja viinejä. Nicolas omistaa yhteensä 8 hehtaaria tarhoja, joista kuusi on omistettu kokonaan chardonnaylle ja loput kaksi jakaantuvat tasaisesti aligoten, gamayn ja pinot noirin kesken. Vanhoja köynnöksiä on runsaasti ja nuorimmatkin ovat saavuttaneet kunnioitettavan 50-vuoden iän. Verzén viinitarhat sijaitsevat erittäin kalkkipitoisilla, liuskekivikeskeisillä ja yleensä itään päin olevilla rinteillä. Nämä tekijät yhdistettynä ympäröivään mikroilmastoon tuottavatkin eräitä alueen mineraalipitoisimpia ja hapokkaimpia viinejä. Viiniköynnösten väsymättömän työnsä lisäksi Nicolas on vakuuttunut siitä, että hitaat, viileät spontaanit käymiset ovat avain energisten ja pitkäikäisten viinien valmistukseen. Luonnohiivoilla tapahtuvat käymisprosessit kestävät 6-18 kuukautta viinistä ja yksittäisistä terroireista riippuen. Viinit kypsyvät lähes poikkeuksetta terästankeissa, jolla halutaan korostaan maaperän tarjoamaa raikasta profiilia. Lisäksi Nicolas vierastaa ajatusta naamioida terroir lisäaineiden taakse, joten hän tekee pienen sulfiittilisäyksen ainoastaan pullotuksen yhteydessä, jos se on tarpeen.

Maillet’n viinit poikkeavat selkeästi niistä hedelmäisen pyöreistä ja runsaan hedelmäprofiilin viineistä, joita olemme tottuneet Macônnaisista nauttimaan. Nicolas pyrkii valmistamaan tasapainoisia viinejä, jotka kuvastavat hänen rakkaan Verzén kylän kivistä ja mineraalista maaperää. Sen paremmin ei viinejä kuvailla voikaan ja jokainen kulaus tarjoaa tyylipuhtaan esityksen yhdistä alueen huippuviineistä.

Tutustu tuotteisiin:

Mâcon-Verzé, Mâconnais, Ranska

Mâcon-Villages Blanc

25.90

Mâcon-Verzé, Mâconnais, Ranska
NICOLAS MAILLET