TUOTTAJA

PIETRAMORE - Maria Pia Leone & Massimiliano Bartolomei

Kuka

PIETRAMORE - Maria Pia Leone & Massimiliano Bartolomei

Paikka

Teramo, Abruzzo, Italia

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

30 hehtaaria, 100 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

trebbiano, passerina, pecorino, montepulciano, sangiovese

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

savi, kalkkikivi

Viljely

sertifioitu biodynaaminen

Pietramoren viinitalo sijaitsee Controguerran kylässä, Abruzzon kuululla viinialueella. Kyseessä on suhteellisen nuori tila, joka on perustettu vuonna 2011 Maria Pia Leonen ja hänen ystävänsä Massimilianon toimesta. Ensimmäiset kolme vuotta viiniä valmistettiin kokonaan vuokratarhoilta, mutta 2014 he hankkivat omistukseensa koko 70 hehtaarin kokoisen kiinteistön, joista viinitarhoille on pyhitetty noin 30 hehtaaria. Vuokra-aika oli tuotannon kannalta ensiarvoisen tärkeää, sillä tällöin he konvertoivat tarhat ensin luomusertifikaatin alle ja vuodesta 2015 viinit ovat kauttaaltaan biodynaamisia, Demeter-sertifikaatin alla. Pyrkimys on alusta saakka ollut valmistaa korkealaatuisia viinejä luontoa kunnioittaen.

Tarhat sijaitsevat mikroilmaston omaavalla, kuvankauniilla alueella Maiella-vuorten ja Adrianmeren välissä. Viljelyalue jakaantuu selkeästi kahteen eri maaperään; Teramon alueella maaperää hallitsee kalkkikivi, kun taas etelämmässä Chietin alue on erittäin savirikasta maata. Pariskunta työskentelee ainoastaan alueen alkuperäislajikkeiden kanssa, joista valkoisia edustavat Passerina, Trebbiano sekä Pecorino. Punaisista ehdoton kunkku on Montepulciano, jonka lisäksi Maria ja Massimiliano valmistavat alueelle tunnettua roséeta Cerasuolo d’Abruzzoa. Tarhat ovat iältään n. 50-vuotiaita ja kokonaistuotanto huitelee 100 000 pullon paikkeilla. Kellarissa interventio pyritään pitämään maltillisena ja antaa tätä kautta rypäleiden edustaa todellista alueen luonnetta. Tuotanto nojaa vahvasti pitkään kypsyviin Montepulciano-viineihin, mutta näiden lisäksi tehdään eräitä alueen kiinnostavimpia viinejä valkoisista lajikkeista. Näistä ehdottomasti mainitsemisen arvoisia ovat kaksi talon kuplivaa, Trebbiano Methode Ancestral sekä Vino Spumante Extra Brut, jotka näyttävät upealla tavalla punaviineistään tunnetun alueen monipuolisuuden ja monet mahdollisuudet. Monipuolisuus ja luovuus yhdistyvätkin tekemisessä klassisiin raameihin hienolla tavalla ja valikoima raikkaista petnateista täyteläisiin Montepulcianoihin tarjoavat alueen diggareille ehdottomasti kokeilemisen arvoisia viinejä!

Tutustu tuotteisiin:

Teramo, Abruzzo. Italia

Passerina Superiore DOP

18.50

Teramo, Abruzzo. Italia
PIETRAMORE
Teramo, Abruzzo. Italia

Montepulciano d’Abruzzo DOP

17.90