TUOTTAJA

CLOTILDE DAVENNE

Kuka

CLOTILDE DAVENNE

Paikka

Préhy, Burgundi, Ranska

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

18 hehtaaria, 80 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

chardonnay, aligote, pinot noir

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

hiekka, savi

Viljely

luomu

Kun Clotilde Davenne istutti ensimmäiset viiniköynnöksensä vuonna 1992, hän ei kokenut sitä oman tilan tarinan aluksi. Hän oli juuri ostanut talon Préhystä, 7,5 kilometriä Chablisista lounaaseen ja rypäleiden myyminen oli lähinnä tapa rahoittaa talon mittavaa kunnostusta. Vuosien saatossa Domaine Les Temps Perdus -projekti jatkoi kuitenkin kasvuaan ja alkoi myös saada nimeä laatuviinien tuottajana. Vuosi 2005 olikin käänteentekevä, sillä tällöin hän päätti erota enologin työstään legendaarisen Jean-Marc Brocardin palveluksessa, yhteensä 17 yhteisen vuoden ja 16 vuosikerran jälkeen.

Nykyään Domaine Les Temps Perdus omistaa yhdeksän hehtaaria tarhoja eri apellaatioiden alla Burgundin Yonnen alueella, joista tunnetuimmat ovat Saint-Bris, Irancy, Bourgogne Côtes d’Auxerre sekä Petit Chablis, Chablis, Chablis Premier Cru sekä tietenkin Chablis Grand Cru.

Clotilden kohdalla kaikki alkoi 1980-luvulla, kun hän 18-vuotiaana huomasi haluavansa työskennellä lähellä luontoa. Hän ei ollut viininviljelijäperheestä, vaan hänen isänsä oli maanviljelijä ja karjankasvattaja. Maanviljely itsessään ei ollut huokutteleva vaihtoehto, vaan hän etsi jotain missä voisi käyttää maku- sekä hajuaistiaan. Päätös hakeutua viiniopintoihin oli täten lopulta hyvinkin luonnollinen. Samalla hän halusi todistaa pärjäävänsä hyvin alalla, joka yleisesti miellettiin hyvinkin miesvaltaiseksi. Ranskan lisäksi Clotilde on hakenut oppia muun muassa Kaliforniasta, jossa hän paneutui kuohuviinien valmistukseen useamman kuukauden ajan. Vaikka hän onkin aina nauttinut suuresti uuden oppimisesta koulun penkillä, ei terroiria konkreettisesti pysty siellä aistimaan. Vuodet Jean-Marcin tiluksilla opettivat nuorelle ja innokkaalle viinintekijälle kaiken alueesta, johon hän vuosia aiemmin oli palavasti ihastunut.

Clotilde on laajentanut tarhaomistuksiaan vähitellen ja tarkoin harkiten. Alusta saakka oli selvää, ettei hän halunnut tehdä ainoastaan Chablist’a tai Irancya, vaan päästä haastamaan itseään uusien alueiden ja terroirien kautta. Ja sitä nimenomaan Clotilde onkin tehnyt. Jean-Marcilla hän huolehti yhteensä 180 hehtaarin viininviljelysmaiden tuotannosta, jolloin aikaa yksityiskohdille ei yksinkertaisesti ollut. Nykyään hän nauttii saadessaan seurata rypäleiden matkaa tarhoilta omin käsin poimittuna fermentaatioiden ja kypsytyksien kautta pullotukseen. Jokaiselle työvaiheelle on mahdollisuus antaa aikaa ja rakkautta sekä elää uudelleen sitä, mikä sai hänet alun alkaen lähtemään mukaan viinimaailmaan. Kaikki työ tarhoilta pullotukseen tehdään luonnonmukaisesti, luontoa kunnioittaen. Tämä vallitseva ajatusmalli oli hyvin selvä ensimetreistä saakka, eikä sen kanssa ole ollut oikoteitä. Kellarissa viinit käyvät luonnollisilla hiivakannoilla ja ne saavat myös aina käydä malolaktisen käymisen, joka antaa Clotilden mukaan niihin upean kompleksisuuden. Tilan viineissä maistuu upealla tavalla alueen terroir ja ne edustavat ehdottomasti alueensa huippua.

Tutustu tuotteisiin:

Préhy, Burgundi, Ranska

Bourgogne Rouge

22.90

Préhy, Chablis, Ranska
CLOTILDE DAVENNE
Préhy, Chablis, Ranska

Bourgogne Aligoté

21.50

Préhy, Chablis, Ranska
CLOTILDE DAVENNE