Tuoksu ja maku: Tuoksu on raikkaan marjaisa, missä metsämansikan ja -vadelman sekä kirsikan aromit ovat vahvasti läsnä. Voit havaita myös miellyttävää pippurisuutta ja maaperän mineraalisuutta. Paletilla viini on keskitäyteläinen ja raikas, jossa viettelevät metsämarjojen, tummien kirsikoiden ja lakritsin aromit ovat hienossa tasapainossa silkkisen tanniinisuuden ja eloisan hapokkuuden kanssa.
Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet kerätään luonnonmukaisesti hoidetuilta tarhoilta Saint-Bris-le-Vineuxin kylän alueelta. Etelään päin kallellaan olevat tarhat ovat noin 50 -vuotiaita ja maaperä niissä on alueelle ominaista Kimmeridgianin ja Portlandian liuskekiviperäistä maata. Rypäleet käyvät alkoholikäymisen teräksessä, jonka jälkeen kypsytys on jaettu sekä terästankkien, että tynnyreiden välille. Mehusta kolmannes pääsee kypsymään neutraaleissa tynnyreissä 11 kuukauden ajan, kun taas loppu lepäilee terässammioissa.
Ruokasuositus: Kokeile rohkesti vaaleiden lihojen seurana. Myös rasvaisemmat kalaruuat ovat omiaan tämän pinotin seurana. Maistuu erinomaisesti myös sellaisenaan ruoanlaiton lomassa.