Bourgogne Rouge (tilapäisesti loppu)

 
 

24.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksu on raikkaan marjaisa ja mineraalisen puhdas, josta aistit myös hentoa hunajaa. Maku on täynnä punaisia marjoja, mineraalista raikkautta ja keveyttä sekä puhtautta. Samalla maku on kuitenkin rehevä, jossa kaikki palaset ovat hienosti liitoksissa toisiinsa. Nautittavaa Burgundia parhaimmillaan.

Alkuperä ja valmistus: Rypäleet kerätään käsin Saint-Perén ja Tharoiseau alueilta. Maaperä tarhoilla on osittain Chablis’ta tuttua Kimmeridgian savea, mutta mukaan mahtuu myös punaista savea sekä kalkkikiveä. Vaikka ilmasto on hieman viileämpi kuin Chablissa, viiniköynnökset pääsevät nauttimaan runsaasta auringovalosta, jolla saadaan viineihin upea tasapaino runsaan hedelmäisyyden ja syvän mineraalirakenteen välillä. Alkoholikäyminen tapahtuu luonnollisilla hiivakannoilla sementissä ja viini viettää hiivasakan päällä 6 kuukautta. Tammitynnyrit ovat käytettyjä ja olleet talon käytössä 2000 -luvun alkupuolelta. Viini pullotetaan pienellä rikin lisäyksellä.

Ruokasuositus: Klassinen ankankoipiconfit pekoni-härkäpapujen kanssa istuu loistavasti viinin seuraan. Toimii myös mainiosti ilman ruokaa maailman menoa ihmetellessä.

Lisätiedot

Tuottaja

DOMAINE DE CADETTE – Jean, Catherine & Valentin Montanet

Vuosikerta

2019

Alkoholiprosentti

13%

Rypälelajikkeet

Pinot noir

Tyyppi

Punaiset

Mesta

Vezelay, Bourgogne. Ranska

Luokittelu

Sertifioimaton biodynaaminen