TUOTTAJA

MAS CANDì - Ramón Jané & Toní Carbo

Kuka

MAS CANDì - Ramón Jané & Toní Carbo

Paikka

Les Gunyoles, Penedes, Espanja

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

5 hehtaaria, 30 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

macabeo, perellada, xarello, sumoll, cannonau, merlot, cabernet sauvignon

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

kalkkiperäinen savimaa, hiekka

Viljely

biodynaaminen

Mas Candín viinitila sijaitsee vajaan parin tunnin ajomatkan päässä Barcelonasta, Les Gunyolesin viinialueella Garraf Massifin luonnonsuojelualueen kulmassa. Viinitila on perustettu vuonna 2006 kahden nuoren enologin, Ramon Janén ja Toni Carbón, toimesta. Molemmat herroista tulevat viininviljelijäsuvuista, joilla ei kuitenkaan ole aiemmin ollut omaa viinintuotantoa. Ramón rikkoikin suvun yli 500 vuoden perinteen juuri vuonna 2006, jolloin hän yhdessä vaimonsa Mercén ja Tonin kanssa vinifioivat pienen määrän xarel.loa ja pullottivat sen Mas Candín nimellä. Tätä ennen kaikki rypäleet olivat menneet suurille cavataloille. Samoin oli naapurin Tonín kotitilalla, jossa homma toimi samoin, joskin hieman pienemmässä mittakaavassa.

Ramón ja Toní tapasivat enologikoulussa ja yhteensattuma yhdisti kaverukset jälleen Burgundissa, missä molemmat olivat koulun jälkeen hakemassa oppia viininvalmistukseen. Kotiinpaluun myötä omien viinien pullottaminen alkoi kiinnostaa huomattavasti rypäleiden myyntiä enemmän ja ajatus yhteisestä tilasta sai kunnolla tuulta purjeisiin. Miehet sanovatkin, että vuosikymmenet 80- ja 90-luvulla ovat kadotettuja sukupolvia, jolloin rypäleistä maksettava hinta meni intohimon edelle.

Alkuun Mas Candín oma tuotanto oli tyyliltään täysin vastakohta siihen, mitä talo edustaa tänä päivänä. Oman rajallisen tietotaidon edessä he turvautuivat palkattuun enologiin, jonka ohjauksessa viinit olivat volyymisiä, täynnä alkoholia ja tammea – siis viinejä, joita oli helppoa tehdä alueella. Käännekohta tapahtui, kun Toní eksyi Loiren matkallaan La Dive Bouteille -natumessuille, jossa uusi uljas viinimaailma aukeni. Pikkuhiljaa siirryttiin täysin luomuviljelyyn ja kellarityötä muutettiin vähintäänkin yhtä radikaalisti aiemmasta. Vuonna 2012 ensimmäinen sulfiititon ja luomusertifikaatin omaava viini saatiin pulloon ja sillä tiellä ollaan edelleen. Siinä missä Mas Candí on ystävysten yhteisprojekti, tekee Toní kivenheiton päässä omaa nimeä kantavia viinejä, jotka ovat aina täysin sulfiittivapaita, pääpainon ollessa xarellossa.

Mas Candín käyttää tänä päivänä Ramónin perheen 50 hehtaarista noin viittä hehtaaria omien viinien valmistukseen. Kaikki viinit ovat biodynaamisia ja kellarityö on minimaalista. Cavaperinne elää rypäleiden kautta, macabeon, xarellon ja parelladan ollessa kolmikko joiden varaan valtaosa viineistä rakentuu. Näiden lisäksi viljellään sumollia, cannonauta ja merlota. Noin puolet viineistä ovat pullotettu ilman lisättyä sulfiittia ja osalle tehdään pieni lisäys. Molemmille tyyleille on omat kellarinsa. Tyyleillä saadaan vaihtelua viineihin ja samalla pientä pesäeroa Tonín omiin viineihin. Kellarissa tammitynnyreiden kaveriksi on tuotu sementtiä ja amphoroita. Osassa viineistä löytyy kunnolla kuorikontaktia, ikiaikaiselle vino brisat -tyylille kumartaen.

Tätä nykyä talon tyyli on kokonaisuutena puhdas ja raikas, myös punaviineissä. Ympäristöä kunnoittavan filosofian saattelemana Mas Candín viinit tarjoavat nautiskelijalleen apellaation todellisen luonteen, joihin on helppo tykästyä kerta toisensa jälkeen.

Tutustu tuotteisiin:

Les Gunyoles, Penedés, Espanja

Cabories

21.50

Les Gunyoles, Penedés, Espanja
MAS CANDì
Les Gunyoles, Penedés, Espanja

Tinc Set Metode Ancestral (tilapäisesti loppu)

18.90

Les Gunyoles, Penedés, Espanja
MAS CANDì
Les Gunyoles, Penedés, Espanja

Baudili Blanc

18.20