MASSA VECCHIA - Vasco, Tosca & Fabrizio Niccolaini
Maremma, Toscana, Italia
WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page
3.6 hehtaaria, 13 000 pulloa vuodessa
vermentino, sangiovese, syrah, alicante, malvasia nera
WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page
savi, liuskekivi
biodynaaminen
Massa Vecchian viinitila sijaitsee Maremman pohjoispuolella, Massa Marittiman sydämessä. Tilan perusti vuonna 1985 Fabrizio Niccolaini, joka hoiti sitä vaimonsa Patrizia Bartolinin kanssa vuoteen 2009 asti. Tällöin tilan ottivat haltuunsa Patrizian tytär Francesca Sfrondrini yhdessä neljän tuttunsa kanssa. Francesca, Daniel ja Ines Wattenhofer, Thomas Frischknecht ja Rocco Delli Colli halusivat kuitenkin luopua tilan hoidosta 2019 ja Fabrizio palasi tilalle kymmenen vuoden eläkepäivien jälkeen. Tällä kertaa hänen seuranaan tilan pyörittämisessä ovat pojat Vasco ja Tosca, jotka hoitavatkin tilan pääosin kahdestaan isän toimiessa mentorina.
Tilalla on omistuksessa kuusi hehtaaria maata kuvankauniin ja vehreän Maremman pohjoispuolella, josta viinitarhoille on pyhitetty 3.6 hehtaaria. Tämän lisäksi perheen mailta löytyy oliivipuita sekä erilaisia viljakasveja. Vuosituotanto on erittäin rajallista ja viiniä tuotetaan vain noin 13 000 pulloa vuosittain.
Luonnon kanssa työskentely on aina ollut Massa Vecchian filosofia. Tilan tuotteet kunnioittavat luontoa ja sen määräämiä kiertokulkuja, joissa ihminen on suojelija, joka seuraa luonnollisia prosesseja niitä manipuloimatta. Tällä tavalla Toscanan sydämessä tuotettu viini heijastaa maata, josta se on syntynyt.
Viinitarhat työstetään yksinomaan käsin, tilalta saatujen lannoitteiden avulla. Luonnonmukainen tuholaistorjunta on toteutettu käyttämällä erilaisia kasviuutteita sekä kuparia. Kellarissa viinit käyvät täysin luonnonmukaisesti ja niitä ei koskaan suodateta, kirkasteta eikä niihin tehdä rikkilisäystä. Kypsytysjaksot ovat pitkiä ja kellarissa käytetään paljon eri materiaaleja vuosikerran mukaan. Kastanja- sekä vanhat tammitynnyrit näyttelevät aina osaa viinien kypsytyksessä ja fermentaatio tapahtuu aina avonaisissa tynnyreissä.
Massa Vecchian viinit ovat Maremman ehdotonta huippua ja ne ikääntyvät erittäin kauniisti. Vuodessa näitä viinejä saadaan ainoastaan kourallinen Suomeen.