TUOTTAJA

MASSA VECCHIA - Vasco, Tosca & Fabrizio Niccolaini

Kuka

MASSA VECCHIA - Vasco, Tosca & Fabrizio Niccolaini

Paikka

Maremma, Toscana, Italia

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

3.6 hehtaaria, 13 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

vermentino, sangiovese, syrah, alicante, malvasia nera

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

savi, liuskekivi

Viljely

biodynaaminen

Massa Vecchian viinitila sijaitsee Maremman pohjoispuolella, Massa Marittiman sydämessä. Tilan perusti vuonna 1985 Fabrizio Niccolaini, joka hoiti sitä vaimonsa Patrizia Bartolinin kanssa vuoteen 2009 asti. Tällöin tilan ottivat haltuunsa Patrizian tytär Francesca Sfrondrini yhdessä neljän tuttunsa kanssa. Francesca, Daniel ja Ines Wattenhofer, Thomas Frischknecht ja Rocco Delli Colli halusivat kuitenkin luopua tilan hoidosta 2019 ja Fabrizio palasi tilalle kymmenen vuoden eläkepäivien jälkeen. Tällä kertaa hänen seuranaan tilan pyörittämisessä ovat pojat Vasco ja Tosca, jotka hoitavatkin tilan pääosin kahdestaan isän toimiessa mentorina.
Tilalla on omistuksessa kuusi hehtaaria maata kuvankauniin ja vehreän Maremman pohjoispuolella, josta viinitarhoille on pyhitetty 3.6 hehtaaria. Tämän lisäksi perheen mailta löytyy oliivipuita sekä erilaisia viljakasveja. Vuosituotanto on erittäin rajallista ja viiniä tuotetaan vain noin 13 000 pulloa vuosittain.

Luonnon kanssa työskentely on aina ollut Massa Vecchian filosofia. Tilan tuotteet kunnioittavat luontoa ja sen määräämiä kiertokulkuja, joissa ihminen on suojelija, joka seuraa luonnollisia prosesseja niitä manipuloimatta. Tällä tavalla Toscanan sydämessä tuotettu viini heijastaa maata, josta se on syntynyt.

Viinitarhat työstetään yksinomaan käsin, tilalta saatujen lannoitteiden avulla. Luonnonmukainen tuholaistorjunta on toteutettu käyttämällä erilaisia kasviuutteita sekä kuparia. Kellarissa viinit käyvät täysin luonnonmukaisesti ja niitä ei koskaan suodateta, kirkasteta eikä niihin tehdä rikkilisäystä. Kypsytysjaksot ovat pitkiä ja kellarissa käytetään paljon eri materiaaleja vuosikerran mukaan. Kastanja- sekä vanhat tammitynnyrit näyttelevät aina osaa viinien kypsytyksessä ja fermentaatio tapahtuu aina avonaisissa tynnyreissä.

Massa Vecchian viinit ovat Maremman ehdotonta huippua ja ne ikääntyvät erittäin kauniisti. Vuodessa näitä viinejä saadaan ainoastaan kourallinen Suomeen.

Tutustu tuotteisiin:

Maremma, Toscana, Italia

La Querciola

54.00

Maremma, Toscana, Italia
MASSA VECCHIA
Maremma, Toscana, Italia

Rosato di Toscana

39.00

Maremma, Toscana, Italia
MASSA VECCHIA
Maremma, Toscana, Italia

Aleatico Passito di Toscana (tilapäisesti loppu)

39.00