Tuoksu ja maku: Tuoksusta erottuu muun muassa luumun ja hennon seetripuun aromeja. Täyteläinen viini antaa kitalaella karhunvatukkaa ja eleganttia hedelmää makuja. Tasapainoinen viini on upeasti harmoniassa hapokkuuden ja hedelmäisyyden osalta ja niitä komppaavat tuhdit ja hienostuneet tanniinit. Ehdotonta Toscanan tyylikkyyttä.
Alkuperä ja viininvalmistus: Maaperä, jossa köynnökset kasvavat on saviliusketta ja kalkkivikiveä. La Quarciola-tarha on istutettu vuonna 2000 ja on Massa Vecchian ehdotonta huippua. Rypäleet kerätään käsin ja erotetaan rangoistaan, mutta niitä ei murskata ollenkaan. Viini saa käydä ilman lisättyä hiivaa isoissa kastanjatynnyreissä. Tämän jälkeen viiniä kypsytettiin isoissa tammitynnyreissä 30 kuukauden ajan hiivasakan päällä ilman sekoittamista. Harvinaista viiniä saadaan hyvinäkin vuosina vain noin 1500 pulloa.
Ruokasuositus: Runsaanmakuiset liharuoat, pippuripihvi ja entrecote ovat luonnollisesti viinin rinnalla kuin kotonaan. Myös suolaiset juustot, kuten kypsä parmesan illan hämärtyessä nostaa nautinnon kattoon.