TUOTTAJA

WEINGUT SCHLOSSMÜHLENHOF - Gabriele, Nicolas & Walter Michel

Kuka

WEINGUT SCHLOSSMÜHLENHOF - Gabriele, Nicolas & Walter Michel

Paikka

-

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

-

Rypäleet

-

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

-

Viljely

-

Kettenheim, Rheinhessen, Saksa

Kuudennen sukupolven pyörittämän Schlossmühlenhofin 20 hehtaarin tilukset levittäytyvät Kettenheimin rinteille Rheinhessenissa. Tilan historia ulottuu aina vuoteen 1846, josta lähtien tarhat ja muut tilukset ovat olleet Michelin perheen hyppysissä. Tilan tarina alkoi ruis- ja vehnämyllynä aina 1920 -luvulle saakka, jolloin hehtaarin kokoisesta viinitarhasta tuli perheen tulojen painopiste kuin sattumalta. Perhe oli valmistanut tätä ennen viiniä lähinnä oman kylän ja läheisten nautittavaksi, mutta tilan viinejä nauttinut kauppias vakuuttui tilan laadusta sen verran kovasti, että halusi hankkia koko tuotannon. Tästä lähtien perhe on panostanut voimakkaasti viinien viljelyyn ja valmistukseen. Vaikka tuon aikakauden köynnöksistä ei ole jäljellä kuin juuret, ovat valtaosa tilan tarhoista kunnioitettavasti noin 45 -vuotiaita. Nykyisin veljesten Gabrielen, Nicolasin ja Walter Michelin käsissä oleva tila toimii täysin luonnonmukaisesti, mutta ei lain tai sertifikaattien mukaan. He seuraavat tarhatyössä ja viininvalmistuksessa sitä, mitä he kutsuvat ”ekologisesti terveeksi” viljelykäytännöksi, tarkoituksenaan vangita Rheinhessen -tyylin puhdas ilmentymä, ilman ylimääräistä maskeerausta.
Viinitarhoja työstetään runsaasti satomäärien alentamiseksi, mikä leikkaakin lähes puolet kaikista rypäleistä. Vinifikaatiossa keskitytään raikkauden säilyttämiseen, kuitenkin esittäen täydellisen syvyyden ja konsentraation mehussa. Vaikka sato onkin verrattain suuri, on perhe työskennellyt tarhojen parissa sen verran kauan etteivät tavoitteet raikkaudesta ja syvyydestä jää ainoastaan puheen tasolle ja jo parin vuosikerran maistelun perusteella olemme todella vakuuttuneita tilan tyylistä. Perheen tuntemus tarhojen maaperää kohtaan on vuosikymmenten aikana saavutettu ja lähinnä kalkkikiviperäinen kasvumaa tarjoaa huikea mineraalisen kasvualustan eri lajikkeille. Pienimmät tarhat ovat vain 0.2 hehtaarin kokoisia, joista kerätään muun muassa upea grauerburgunder. Kellarissa homma pyritään pitämään kevyenä. Viinit kypsyvät erikokoisissa käytetyissä tynnyreissä, sementtitankeissa sekä teräksessä. Mukana on myös muutama uutukainen amphora, jossa osa perheen uusimmista Boden Funk -viineistä saa kypsyä. Vuonna 2019 tilan toiminta ottikin entistä suuremman harppauksen kohti luonnonmukaisempaa tuotantoa, kun vähäisemmän intervention viinit julkaistiin ensimmäistä kertaa. Nämä viinit edustavat Rheinhessenin alueen tuotantoa puhtaimmillaan ja aidoimmillaan. Jokainen viini saa osakseen kuorikontaktin ja viettää selkeästi pidemmän aikaa hiivasakan päällä. Näitä viinejä ei myöskään kirkasteta tai suodateta ja mahdollinen rikkilisäys on erittäin maltillinen. Yhdessä klassisen rangen kanssa tilan tuotanto tarjoaa tyylipuhtaan ja upean maistiaisen Rheinhessenin alueesta, luonnonmukaisesti ja luonteikkaasti esitettynä.

Tutustu tuotteisiin:

Kettenheim, Rheinhessen, Saksa

Riesling Feinherb

16.90

Kettenheim, Rheinhessen, Saksa
WEINGUT SCHLOSSMÜHLENHOF
Kettenheim, Rheinhessen, Saksa

Gelber Muskateller Feinherb (tilapäisesti loppu)

15.90

Kettenheim, Rheinhessen, Saksa
WEINGUT SCHLOSSMÜHLENHOF
Kettenheim, Rheinhessen, Saksa

Grauer Burgunder Picobello

16.90

Kettenheim, Rheinhessen, Saksa
WEINGUT SCHLOSSMÜHLENHOF