TUOTTAJA

THOMAS NIEDERMAYR

Kuka

THOMAS NIEDERMAYR

Paikka

Bolzano, Alto Adige, Italia

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

8 hehtaaria, 50 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

souvignier gris, solaris, bronner

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

kalkkikivi, hiekka, savi

Viljely

biodynaaminen

Kuvankauniilla ja Alppien hallitsemalla Etelä-Tirolin alueella on pitkät perinteet laadukkaiden viinien valmistuksessa. Täällä Alto Adigen sydämessä, Bolzanon kaupungin kaakkoispuolella majaansa pitää myös Thomas Niedermayerin nimeä kantava viinitalo.

Tila on muutamia kymmeniä vuosia vanha, mutta vasta viime vuosina alkanut keskittyä pääasiallisesti viinien valmistukseen. Thomaksen isän Rudolfin aikana kyseessä oli enemmänkin sivuprojekti, joskin jo tällöin painotus oli voimakkaasti biologisessa monimuotoisuudessa ja tuotanto oli täysin luonnonmukaista. Tila onkin ollut Bioland- yhdistyksen jäsen jo vuodesta 1991. Rudolf aloitti orgaanisten viinien valmistuksen 80-luvun puolivälissä, suunnilleen samoihin aikoihin kun
Thomas syntyi. Thomas itse opiskeli ensi puusepäksi, mutta jo parin vuoden jälkeen päätti keskittyä täysillä perhetilan jatkamiseen. Hän ilmoittautui maineikkaaseen Laimburgin tutkimuskeskukseen oppimaan viininvalmistusta ja vuonna 2012 tehty useamman kuukauden harjoittelu Itävallassa eräällä biodynaamisella tilalla antoi vahvat suuntaviivat tulevaisuudelle. Thomaksen ensimmäinen oma vuosikerta oli 2013.

Tila on alusta saakka keskittynyt PIWI-rypälelajikkeisiin. PIWI-lajikkeet jotka on risteytyksiä, jotka ovat tehty eurooppalaisten ja Pohjois-Amerikasta ja muualta peräisin olevien sienille vastustuskykyisten lajikkeiden välillä. Näihin rypäleihin ei koskaan käytetä tai tarvita kemikaaleja tai torjunta-aineita, edes orgaanisesti hyväksyttyjä kuparia tai rikkiä ei tarvita missään kohtaa viinitarhassa tai viininvalmistusprosessissa. Thomas uskoo tarhojen hyvinvoinnissa luonnonvoimaan ja köynnöksien vahvistamiseen käytetään biodynaamisen mallin mukaisesti erilaisia kasviperäisiä uutteita. Tämä myös houkuttelee mehiläisiä ja muita hyödyllisiä hyönteisiä, jotka taas puolestaan luovat monimuotoisuutta ja tekevät tarhoista entistä vahvempia. Tarhoilta löytyy muun muassa Solarista, Bronneria ja Souvignier Gris:tä. Jokaisella lajikkeella oma täysin erilainen aromaattinen profiilinsa ja ne tarjoavat maistajalleen ehdottomasti jotain täysin uutta.
Kellarityössä Thomas liputtaa samojen periaatteiden mukaan, mitä toiminnassa ollaan vaalittu vuosikymmeniä. Luonnon omaan kiertokulkuun pyritään koskemaan mahdollisimman vähän. Interventiot ovat vähäisiä, viinejä ei suodateta tai kirkasteta ja niihin tehdään ainoastaan tarvittaessa pieni rikkilisäys. Kypsytysajat ovat pitkiä ja ne tapahtuvat sekä teräksessä että sementissä, mutta paikoin myös vanhoissa tynnyreissä. Kaikki työt terroirista pulloon tehdään kokonaan käsin. Itse kellarin valmistuksessa Thomas pääsi harjoittamaan oppimaansa ammattia ja kellari onkin veistetty lähes kokonaan puusta.

Thomaksesta välittyy aito innostus tekemistä kohtaan sekä kantavana voimana on kaikessa on ennakkoluuloton asenne ja jatkuva kehittymisen halu. Matka viinien parissa on vasta alkanut ja jo nyt viinit ovat hämmästyttävän rakenteellisia, elegantteja ja ainutlaatuisia. Mitä kaikkea vuodet tuovatkaan tullessaan!

Tutustu tuotteisiin:

Bolzano, Alto Adige, Italia

Souvignier Gris

26.90

Bolzano, Alto Adige, Italia
THOMAS NIEDERMAYR
Bolzano, Alto Adige, Italia

Summ

23.90

Bolzano, Alto Adige, Italia
THOMAS NIEDERMAYR
Bolzano, Alto Adige, Italia

Solaris

26.90