TUOTTAJA

DOMAINE DES ENFANTS - Marcel Bühler & Carrie Sumner

Kuka

DOMAINE DES ENFANTS - Marcel Bühler & Carrie Sumner

Paikka

Côtes Catalanes, Roussillon, Ranska

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

25 hehtaaria, 70 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

macabeo, grenache blanc, carignan blanc, mourvedre, syrah, carignan, grenache

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

savi, graniitti, hiekka

Viljely

sertifioitu luomu

Domaine des Enfantsin tila on perustettu vuonna 2006 sveitsiläissyntyisen Marcel Bühlerin ja hänen amerikkalaisen vaimonsa Carrie Sumnerin toimesta. Pariskunta rakentaa kaiken toiminnan ekologisen kestävyyden ympärille ja tilalla voidaankin puhua tietynlaisesta taantumisesta kehityksenä. Ennen muuttoa Etelä-Ranskaan Marcel toimi Sveitsissä pankkiirina ja Carrie ympäri maailmaa sommelierinä. Pankkimaailm alkoi kuitenkin kyllästyttää Marcelia ja hänen isoisänsä ammatti maatalouden parissa kiinnosti häntä aina. Tuttavan kautta hän sai kuulla yksinkertaisesta ja pienestä viinilästä, joka oli myynnissä kahden hehtaarin tarhojen kanssa. Hän ei aikaillut vaan ryhtyi toteuttamaan unelmaansa. Tällöin hän tapasi myös viereisellä tilalla harjoittelussa olleen Carrien ja yksi asia johti toiseen ja pari muutti saman katon alle.

Tarhoilla työskennellään ainoastaan käsin ja puolia tarhoja työstetään hevosten vetämien aurojen avulla. Toki tilalta löytyy myös traktori, mutta osa tarhoista halutaan pitää täysin vapaana modernin ajan työskentelymetodeista. Elämä on kokonaisuudessaan pyritty rakentamaan mahdollisimman omavaraiseksi. Pyrkimyksenä on yhtä lailla tuottaa laadultaan upeita ja suuria viinejä kuin myös säilyttää alueen ainutlaatuinen kulttuurimaisema sekä perintö.

Tilan 25 hehtaaria ovat pääasillisesti vanhoja köynnöksiä, iältään 60-100 vuotta. Tarhat sijaitsevat verrattain pienellä ja kauniilla Côtes Catalanesin laatuviinialueella. Valtaosa alueen tunnetuimmista AOC:stä ovat makean viinin apelaatioita, kuten Maury ja Rivesaltes, mutta osaavissa käsissä myös kuivat valkoiset ja punaiset ovat ehdottomasti kokemisen arvoisia. Domaine des Enfants ilmentääkin aluetta taidokkaasti juuri kuivien viinien saralla.

Maaperä on vaihtelevaa (liuskekiveä, graniittia, gneissiä ja kalkkikiveä) ja tarhoilla viljellään carignania, grenachea, syrahta ja macabeuta sekä lladoner peluta. Ensimmäinen vuosikerta näki päivänvalon vuonna 2007 ja samalla pariskunta asetti itselleen tavoitteen olla laadullisesti alueensa ehdotonta huippua viiden vuoden sisällä. Tila on toiminut luomusertifikaatilla vuodesta 2010 ja viinit käyvät luonnollisilla hiivakannoilla ja tarhoilta kellariin kaikki työ tehdään käsityönä. Kypsytys tapahtuu pääosin vanhoissa Burgundy-tynnyreissä sekä sementtitankeissa. Mukaan on viime vuosina otettu myös amphoroita, jossa päivänvalon näkevät tilan uudemmat cuveet. Vuosien työn seurauksena myös sulfiittien osalta ollaan suuressa osassa viinejä kokonaan luovuttu tai lisäys on minimaalinen. Tilan viinien tyyli ihastuttaa tasapainoisuudellaan ja ne ovat elegantteja ja rakenteeltaan runsaita. Viinit omaavat myös kypsytyspotentiaalia ja erityisesti talon runsaammat punaiset heräävät toden teolla henkiin muutaman vuoden iässä.

Domaine des Enfantsin viinien lähtökohtana on paitsi monipuolinen terroir, mutta ennen kaikkea ihmiset, joiden intohimona on tehdä itsensä ja elinymäpäristönsä näköistä viiniä. Nämä todelliset terroir-viinit edustavat hienolla tavalla alueen monimuotoisuutta ja tarjoavat matkan Roussilloniin lasillinen kerrallaan. Carrie Sumnerin oma henkilökohtainen projekti Chroma Soma näki päivänvalon 2018, joka keskittyy nimeomaan grenache-rypäleeseen, jotka kasvavat liuskekivimaaperässä. Tulevina vuosina talolta on lupa odottaa mielenkiintoisia lisäyksiä huikeaan valikoimaan.

Tutustu tuotteisiin:

Côtes Catalanes, Roussillon, Ranska

Chroma Soma Grenache

27.90

Côtes Catalanes, Roussillon, Ranska
DOMAINE DES ENFANTS
Côtes Catalanes, Roussillon, Ranska

la larme de l’âme

59.00

Côtes Catalanes, Roussillon, Ranska
DOMAINE DES ENFANTS
Côtes Catalanes, Roussillon, Ranska

Le Jouet Blanc

19.90

Côtes Catalanes, Roussillon, Ranska
DOMAINE DES ENFANTS