Tabula Rasa

 
 

26.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Runsaan hedelmäinen tuoksu antaa hunajaista kukkaisuutta, kuivattua ananasta sekä hentoa paahteisuutta. Maku jatkaa tuoksun viitoittamaa tietä ollen keskitäyteläinen ja runsaan hedelmäinen, jossa on havaittavissa miellyttävää paahteisuutta ja pähkinäisyyttä. Makean hunajaiset aromit saavat seurakseen lisäksi kypsää eksoottista hedelmää. Tasapainoinen hapokkuus johdattaa viinin pitkään jälkimakuun.

Alkuperä ja viininvalmistus: Köynnökset kasvavat liuskekivipitoisessa maassa. Rypäleet kerätään käsin ja fermentoidaan erikseen. Viini sai käydä erillisissä terästankeissa luonnollisilla hiivakannoilla kolmen viikon ajan, jonka jälkeen sitä on kypsytetty 12kk hiivasakan päällä. Tämän jälkeen se saa käydä maloaktisen käymisen ja juuri ennen pullotusta siihen lisätään pieni määrä (10mg/litra) sulfiitteja. Köynnökset, joista rypäleet kerätään ovat osaltaan miltei 100-vuoden ikäisiä. Viiniä valmistetaan vuosittain vain noin 2000 pulloa ja ensimmäinen vuosikerta näki päivänvalon 2007.

Ruokasuositus: Viini toimii hienosti ruokapöydässä niin kala- kuin vaalealihaisten liharuokienkin kumppanina. Kokeile esimeriksi kateenkorvan ja grillatun vasikanfiléen kera!

Lisätiedot

Tuottaja

Domaine des Enfants

Vuosikerta

2020

Alkoholiprosentti

13%

Rypälelajikkeet

Grenache Gris, Carignan Blanc ja Macabeo

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Côtes Catalanes, Roussillon, Ranska

Luokittelu

Sertifioimaton biodynaaminen