suis le é’toile

 
 

42.00€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Marjaisasta tuoksusta erottaa vadelmaa ja suklaata. Tyäyteläinen maku on miellyttävän raikas ja tasapainoinen. Makumaailmassa korostuvat vadelman ja kirsikan aromit yhdistettynä makeaan tummaan suklaaseen sekä hentoon pippurisuuteen. Hienostuneet ja pehmeät tanniinit viimeistelevät herkullisen ja tasapainoisen makuelämyksen.

Alkuperä ja viininvalmistus: Köynnökset kasvavat savi- ja graniittipitoisessa maassa. Rypäleet, joita viiniin käytetään kasvavat tilan parhailla tarhoilla. 2016 Rypäleet kerättiin käsin 14., 15. ja 26. syyskuuta. Viini sai käydä terästankeissa kolmen viikon ajan, jonka jälkeen sitä on kypsytetty 18kk vanhoissa ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista osa on pienempiä 228 litran burgundilaisia ja osa suurempia Demi-Muideja. Domaine des Enfantsin viineissä tammen käyttö on aina hillittyä ja viini on erittäin nautittavaa jo kolmen vuoden ikäisenä. Kaikki talon punaviinit ovat aina kirkastamattomia ja suodattomattomia ja niihin lisätään vain pieni määrä sulfiitteja. Viini säilyy kellarissa vuosikausia.

Ruokasuositus: Monenlaiset liharuoat toimivat hienosti viinin rinnalla. Kokeile esimerkiksi paistettua ankkaa sahramikastikkeen kera.

Lisätiedot

Tuottaja

DOMAINE DES ENFANTS – Marcel Bühler & Carrie Sumner

Vuosikerta

2016

Alkoholiprosentti

14%

Rypälelajikkeet

carignan 35%, grenache 35%, syrah 30%

Tyyppi

Punaiset

Luokittelu

Sertifioimaton biodynaaminen

Mesta

Côtes Catalanes, Roussillon, Ranska