TUOTTAJA

FRANZEN - Angelina & Kilian Franzen

Kuka

FRANZEN - Angelina & Kilian Franzen

Paikka

Bremm, Mosel, Saksa

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

10 hehtaaria, 40 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

riesling, elbling

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

liuskekivi, savi

Viljely

luomu

Angelina ja Kilian Franzenin viintila sijaitsee Bremmissä, täsmälleen Winningenin sekä Bernkastelin keskiössä, kuuluen juuri ja juuri Moseliin. Nuorehko viinitalo on perustettu nykyiseen muotoonsa Kilianin isän Ulrichin toimesta 1982, mutta Bremm on ollut Franzenin perheen koti ja viininvalmistuksen tyyssija jo vuosisatoja. Ulrichin toimesta tilan tyyli kuitenkin vakiintui kuivempiin ja elegantteihin rieslingeihin sekä alueen unohduksiin painuneita palstoja alettiin herättää uudelleen henkiin. Paras esimerkki tästä on koko Bremmer Calmont -alue, jossa on Euroopan jyrkimmät viinitarhat. Vielä 1800-luvun lopulla alueen tarhat kukoistivat, mutta nuoremmat polvet eivät innostuneet enää samalla tavalla jyrkillä tarhoilla työskentelystä. Unelmana oli herättää koko alue samaan loistoon. Vuonna 1999 Ulrich ryhtyikin hankkimaan itselleen alueelta palstoja ja kolmessa vuodessa hän osti 112 palstaa yhtä monelta omistajalta ympäri maailman. Pikkuhiljaa kalkkiperäisestä maasta kaivettiin yhteensä 7900-köynnöstä esiin ja tarhoja elvytettiin nykykuntoon. Nämä etelään kallellaan olevat palstat muodostavat amfiteatterimaisen, yhteensä 1,2 hehtaarin alueen Calmontin sydämessä.

Yhteensä tarhoja perheellä on viljelyssä 9,8 hehtaaria, joista 6 sijaitsee Calmontissa ja loput Neefer Frauenbergissä, joka ei ihan näkymillään yllä samoihin Bremmerin dramaattisiin maisemiin vaikka loistava alue onkin. Talon ohjaksissa olevat Angelina ja Kilian ovat alle kolmekymppinen pariskunta, jotka liputtavat erityisesti luonnonmukaisen viljelyn nimeen. Näkemyksellisyyttä on opiskeltu muun muassa Itävallassa. Esimerkkinä pariskunta ei käytä tarhoilla torjunta-aineita ja viinit käyvät villihiivoilla sekä sulfiittien kanssa ollaan maltillisia. Viinit käytetään lähes kuiviksi ja ne eivät nää tammea lainkaan. Ainoastaan vuosikerrasta 2015 lähtien tehty Bremmer Calmont Riesling Kabinett omaa hiukan enemmän jäännössokeria.

Pariskunta tempautui tilan vetovastuuseen Kilianin isän menehtyen yllättäen kesällä 2010. Heidän ensimmäisen oma vuosikerta on 2011. Tällöin näki myös päivänvalon ”Der Sommer war sehr Gross” -riesling, joka muistuttaa tuosta ”isosta” kesästä, joka muutti huolettoman opiskelijaelämän kertarysäyksellä. Kesä toi huolettomiin arkipäiviin rutkasti vastuuta, työtä ja itsenäisyyttä, mutta myös samalla täyttäen unelman yhteisestä, omannäköisestä viinitilasta. Pariskunta on kovalla työllä nostanut tilan laadullisesti todella korkealle ja vuoden 2018 alussa viiniaiheisen kirjoittelun arvostettu aviisi, Falstaff -lehti valitsi Franzenin ”Newcomer of the Year” -tunnustuksella. Lehti nosti esille juuri luonnonmukaisen työn sekä oman tunnistettavan tyylin, joka poikkeaa alueen valtavirrasta.

Olemme nauttineet Franzenin viinejä jo vuosien ajan Saksan reissuilla ja kyseessä todellakin oli ihastuminen kertaheitolla. Vihdoin nämä erittäin nautittavat ja elegantit viinit saatiin myös hoidettua tänne saakka!

Tutustu tuotteisiin:

Bremm, Mosel, Saksa

FranZero Riesling Extra Trocken

19.90

Bremm, Mosel, Saksa
FRANZEN
Bremm, Mosel, Saksa

Bremmer Calmont Riesling Kabinett (tilapäisesti loppu)

23.90

Bremm, Mosel, Saksa
FRANZEN
Bremm, Mosel, Saksa

Quarzit-Schiefer Riesling

19.70