Elbling

 
 

18.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksu on runsaan raikas ja vedet kielelle herauttava. Aromeista löydät muun muassa vihreää omenaa, ananasta ja vaaleaa kukkaisuutta sekä reilusti sitrushedelmiä. Tasapainoinen viini on kitalaella raikas ja suoraviivaisen aromaattinen, jossa raikkaat sitruksen sekä hennot ja herkulliset trooppiset aromit näyttelevät pääosaa. Reilut hapot ja pieni jäännössokeri ovat hienosti tasapainossa. Erittäin napsakka paketti! Jäännössokeria on 7.4 ja happoja 6.7 grammaa litrassa.

Alkuperä ja viininvalmistus:  Köynnökset kasvavat Bremmin etelä- ja kaakkoisrinteillä Moselissa, jossa maaperä on vaihtelevaa liuskekiveä sekä savimaata. Tarhat ovat vanhoja, noin 50-vuotiaita. Rypäleet kerätään käsin ja alkoholikäyminen tapahtuu luonnollisilla hiivakannoilla terästankeissa. Tämän jälkeen viini kypsyy samaisissa tankeissa 6 kuukauden ajan. Elbling on muinainen rypälelajike, jonka roomalaisten uskotaan istuttaneen Moselin rinteille aikoinaan. Elbling on gouais blancin jälkeläinen ollen traminerin ja toisen tuntematton rypäleen risteytys. Syntyperä onkin sama mitä rieslingillä.

Ruokasuositus: Monikäyttöinen viini toimii loistavasti kevyempien salaattien, merenelävien, kala-annosten ja jopa vaaleiden lihojen kanssa. Testaa vaikkapa klasari Nizzansalaatin tai haukipihvien kanssa.

Lisätiedot

Tuottaja

FRANZEN – Angelina & Kilian Franzen

Vuosikerta

2021

Alkoholiprosentti

10.5%

Tyyppi

Valkoiset

Rypälelajikkeet

elbling

Mesta

Bremm, Mosel, Saksa

Luokittelu

Sertifioimaton luomu

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,