Bremmer Calmont Riesling Kabinett

 
 

21.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksu on raikkaan kukkea ja siitä erottaa muun muassa sitruunan ja trooppisten hedelmien aromeita. Suussa viini on sokerimääränsä huomioiden raikas ja täynnä kypsää hedelmää, sitrusta ja keltaista kukkaisuutta. Maku on todella pitkä. Hapokkuus komppaa sokeria hienosti, joten lopputulema on tasapainoinen ja runsaan hedelmäinen.

Alkuperä ja valmistus: Vuodesta 2015 tehty reilumman jäännössokerimäärän riesling. Rypäleet kerätään Fachkaul-palstalta, joka on pieni amfiteatterimuotoinen osa Calmontin korkeimmassa kohdassa. Maaperä tarhoilla on pääosin punaista liuskekiveä. Tarhoilla toteutetaan luomuviljelyn periaatteita. Kesäkuun lopussa, heti kukkimisen jälkeen köynnöksille tehdään harvennus, jossa poistetaan osa lehdistä sekä pienet versot. Tällä halutaan varmistaa pienten rypäleiden maksimaalinen auringon saanti. Rypäleet kerätään pieniin laatikoihin, jotta ne saapuvat kellariin vahingoittumattomia. Maseraatio kestää yhdestä kahteen tuntia. Käyminen tapahtuu terästankeissa 16-18°C -asteessa ja kestää 6-8 viikkoa, jonka jälkeen viini pidetään sakan päällä viiden kuukauden ajan kevääseen, jonka jälkeen se suodatetaan kevyesti ja pullotetaan minimaalisen sulfiittien lisäyksen kera. Viinissä on jäännössokeria 42 grammaa litraa kohden.

Ruokasuositus: Makeahko riesling toimii tunnetusti suolaisten juustojen kanssa näppärästi yhteen. Näin tälläkin kertaa. Myös aasialaisen keittiön tulisemmat maut kohtaavat hyvin viinin makumaailman ja jäännössokerin.

Lisätiedot

Tuottaja

FRANZEN – Angelina & Kilian Franzen

Vuosikerta

2018

Alkoholiprosentti

9%

Rypälelajikkeet

Riesling

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Bremm, Mosel, Saksa

Luokittelu

Sertifioimaton luomu

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,