Bremmer Calmont Riesling Grosses Gewächs (tilapäisesti loppu)

 
 

33.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksu on raikkaan mineraalinen, josta erottaa vaaleaa kukkaisuutta, greippiä ja sitruunaa. Suussa viini on raikas ja kuiva. Aromimaailma on täynnä keltaista luumua, valkoista persikkaa, kukkaisuutta ja karamellisoitua sitrusta. Mineraalinen ote seuraa tuoksusta paletille ja kokonaisvaikutelma on raikas ja tasapainoinen. Upea riesling Franzenin perheen parhailta tarhoilta.

Alkuperä ja valmistus: Rypäleet kerätään parhaalta palstalta Calmontista, joka on pieni amfiteatterimuotoinen osa tarhan korkeimmassa kohdassa. Köynnökset ovat varttamattomia ja yli 70-vuotiaita. Maaperä tarhoilla on pääosin punaista liuskekiveä. Tarhoilla toteutetaan luomuviljelyn periaatteita. Kesäkuun lopussa, heti kukkimisen jälkeen köynnöksille tehdään harvennus, jossa poistetaan osa lehdistä sekä pienet versot. Tällä halutaan varmistaa pienten rypäleiden maksimaalinen auringon saanti. Rypäleet kerätään pieniin laatikoihin, jotta ne saapuvat kellariin vahingoittumattomia. Maseraatio kestää yhdestä kahteen tuntia. Käyminen tapahtuu terästankeissa 16-18°C -asteessa ja kestää 6-8 viikkoa, jonka jälkeen viini pidetään sakan päällä viiden kuukauden ajan kevääseen, jonka jälkeen se suodatetaan kevyesti ja pullotetaan minimaalisen sulfiittien lisäyksen kera. Viinissä on jäännössokeri 5,2 grammaa litraa kohden.

Ruokasuositus: Staili risukka toimii tutusti monessa kohtaa. Kokeile vaikkapa chililla ja korianterilla maustetun ja kuhacevichen kanssa.

Lisätiedot

Tuottaja

FRANZEN – Angelina & Kilian Franzen

Vuosikerta

2018

Alkoholiprosentti

12%

Rypälelajikkeet

Riesling

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Bremm, Mosel, Saksa

Luokittelu

Sertifioimaton luomu

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,