TUOTTAJA

BRAND BROS - Daniel & Jonas Brand

Kuka

BRAND BROS - Daniel & Jonas Brand

Paikka

Bockenheim, Pfalz, Saksa

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

18 hehtaaria, 70 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

riesling, pinot blanc, muskateller, kerner, silvaner, chardonnay, pinot noir, merlot, dornfelder

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

kalkkiperäinen savi ja lössi

Viljely

sertifioitu luomu

Viidennen sukupolven viininviljelijät Daniel ja Jonas Brand ottivat perhetilan haltuun isältään Jürgeniltä vuonna 2014. Ensitöikseen veljekset kultivoivat reilun kymmenen hehtaarin tarhat luomuksi ja tuotantoprosessit muutettiin täysin luonnollisiksi. Ensimmäiset maistiaiset uudesta tyylistä saatiin vuonna 2015, jolloin yhden sylvaner-tarhan rypäleet käytettiin pienen 900 pullon erän valmistukseen. Tuotantoprosessi toteutettiin täysin luonnollisesti ja rypälemehut jätettiin tällöin ensikertaa suodattamatta. Vaikka täysin kivuttomasti ensiaskeleet eivät sujuneet, olivat tulevaisuuden suuntaviivat silti piirretty. Tätä nykyä luomuajatteluun ollaan tuotu paljon toimintamalleja biodynaamisesta viljelystä. Oppiminen on jatkuvaa ja sitä tehdään aktiivisesti yhdessä muiden paikallisten ”uuden aallon” tekijöiden kanssa, kuten muuan muassa 2NaturKinderin Michaelin ja Melanen kanssa. Toki katsontakanta ei rajoitu ainoastaan Saksaan, vaan fiilistä haetaan ympäri maailmaa. Jonas on työskennellyt myös Loiren laaksossa parin vuoden ajan ja Daniel on puolestaan hakenut oppia Itävallan Burgenlandista.

Bockenheimin alueella Pfalzissa vallitsee mikroilmasto, jolloin yleisesti alhaisimmat lämpötilat mitataan juuri täällä. Suurin vaikutus onkin Donnersbergin vuoristolla, joka toisaalta suojaa aluetta yleisesti vallitsevilta sääoloilta ja samalla kanavoi tarhoille lempeitä tuulia, jotka taas edesauttavat niiden hyvinvointia. Tätä nykyä tarhoja on yhteensä 18 hehtaaria, joista 8 sijaitsee Sonnenbergin kukkulalla 200-350 metrin korkeudessa. Maaperä täällä on kalkkipitoista ja monipuolista savi- sekä lössimaata. Yleisesti ottaen voidaan puhua hyvinkin ideaalista maaperästä; se on syvää, se säilyttää veden hyvin sekä lisäksi lämpenee nopeasti. Loput tarhoista sijaitsevat etelämmässä Schweigen-Rechtenbachin alueella. Rypälelajikkeista tarhoilla viljellään sylvaneria, rieslingiä, pinot blancia, chardonnayta, pinot noiria, müller-thurgauta sekä weisser burgunderia.

Veljekset uskovat tarhojen hyvinvoinnissa luonnonvoimaan ja köynnöksien vahvistamiseen käytetään biodynaamisen mallin mukaisesti erilaisia kasviperäisiä uutteita. Tämä myös houkuttelee mehiläisiä ja muita hyödyllisiä hyönteisiä, jotka taas puolestaan luovat monimuotoisuutta ja tekevät tarhoista entistä vahvempia. Eri viinejä tuotetaan miltei pariakymmentä, joista litraiset rieslingit sekä weisser burgunder edustavat perinteikkäämpää meininkiä ja loput veljesten naturaalimpaa tekemistä, joissa viinit ovat aina suodattamattomia ja lisäykset minimaalisia. Yhteistä kaikille viineille ovat pitkät kypsytysajat sakan päällä ja ne kypsyvät useimmiten teräksessä tai sementissä.

Veljekset ovat saaneet viime vuosina tekemisellään paljon huomiota, eikä vähiten heistä välittyvän aidon innostuneisuuden ja positiivisen meiningin ansiosta. Ennakkoluuloton ote ja jatkuva kehittymisen halu ajavat veljeksiä eteenpäin ja matka on ehdottomasti vasta aluillaan. Myöskään epäonnistumisia ei pelätä vaan ne koetaan voimavaraksi, joista otetaan oppia jatkoon.

Tutustu tuotteisiin:

Bockenheim, Pfalz, Saksa

Cider

13.90

Bockenheim, Pfalz, Saksa
BRAND BROS
Bockenheim, Pfalz, Saksa

Riesling Pur

22.90

Bockenheim, Pfalz, Saksa

Weissburgunder 1.0l

19.30

Bockenheim, Pfalz, Saksa
BRAND BROS
Bockenheim, Pfalz, Saksa

Wilder Satz Pur

19.90

Bockenheim, Pfalz, Saksa
BRAND BROS