TUOTTAJA

MANOIR de la TÊTE ROUGE - Guillaume Reynouard

Kuka

MANOIR de la TÊTE ROUGE - Guillaume Reynouard

Paikka

Le-Puy-Notre-Dame, Loire, Ranka

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

13 hehtaaria, 60 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

chenin blanc, grolleau gris, cabernet franc, pineau d'aunis

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

liuskekivi, primäärikivi

Viljely

sertifioitu biodynaaminen

Manoir de la Tête Rouge tilan historia ulottuu 1600-luvulle, tarkemmin vuoteen 1649, jolloin se rakennttiin Le Puy Notre Dame kukkalan juurelle. Viinilä on iso palanen pienen kylän historiaa ja kauniiden viinitarhojensa kanssa se on ihastuttanut paikallisia ja turisteja vuosisatojen ajan. Eikä vähiten siksi, että tilalta on suora näkymä majesteettiselle 1100-luvun kirkolle, jolta myös kylä on saanut nimensä. Tätä nykyä tila osaa ihastuttaa myös viineillään.

Guillaume Reynouard hankki kiinteistön omistukseensa vuonna 1995, jolloin käännettiin myös uusi sivu tilan viininvalmistuksessa. Ensi töikseen Guillame haki tarhoille luomusertifikaatin 1998, jonka jälkeen vahvasti Rudolph Steinerin oppeihin nojaama viininvalmistus aloitettiin. Biodynaamisen viljelyn sertifikaatti on ollut vuodesta 2010. Tarhat olivat olleet ennen Guillaumen tuloa lähes 30 vuotta kokonaan käyttämättä. Tarhoilla ei käytetä lainkaan kemikaaleja ja kunnioitus ympäristöä ja vallitsevaa ekosysteemia kohtaan on kaikki kaikessa, jotta viinit ilmentävät todella terroiria sanan varsinaisessa merkityksessä. Tarhat eivät olekaan olleet koskaan paremmassa kuosissa kuin nykyään ja monien eri kasvilajien ja hyönteisten paluu edistää merkittävästi maaperän tasapainoa. Talon sanotaankin tuottavan yhtiä alueensa rehellisimmistä viineistä, joissa rypäleinä pääosaa näyttelevät robusti Cabernet Franc, jo osittain alueella unohdettu Pineau d’Aunis ja tietenkin Chenin, Saumurissa kun ollaan. Talon isäntä näkee itsensä ennen kaikkea ylpeänä biodynaamisen viljelyn puolesta puhujana ja aito fiilis tästä välittyy herran kanssa keskustellessa. Guillaume on ehdottomasti yksi uuden aallon viinintekijöistä Loiressa ja hänen viininsä edustavat mahtavalla tavalla aluetta.

Tarhat jakaantuvat 13 hehtaarin alueelle, joissa maaperä on savi- sekä kalkkikiveä, jota esiintyy joka puolella Loirea. Viinit ovat pääosin AOC Saumuria, mutta osa viineistä menee uuden AOC Saumur Puy Notre Dame -apellaation alle. Yhtenäistä viineille kuitenkin on, että ne valmistetaan hyödyntämällä järkeviä ja perinteisiä, mutta ennen kaikkea kestäviä ympäristöystävällisiä viljelymenetelmiä.

Tutustu tuotteisiin:

Le-Puy-Notre-Dame, Loire, Ranska

K’Sa Tête Pineau d’Aunis

22.90

Le-Puy-Notre-Dame, Loire, Ranska
MANOIR de la TÊTE ROUGE
Le-Puy-Notre-Dame, Loire, Ranska

Chapitre Saumur Blanc

29.00

Le-Puy-Notre-Dame, Loire, Ranska
MANOIR de la TÊTE ROUGE
Le-Puy-Notre-Dame, Loire, Ranska

Tête en l’Air Cremant d’Loire (tilapäisesti loppu)

21.50

Le-Puy-Notre-Dame, Loire, Ranska
MANOIR de la TÊTE ROUGE
Le-Puy-Notre-Dame, Loire

Bagatelle (tilapäisesti loppu)

19.50

Le-Puy-Notre-Dame, Loire
MANOIR de la TÊTE ROUGE