Tasapainoinen tuoksu tarjoaa valkoisia kukkia, hentoa banaania sekä yrttisyyttä. Hienostunut mineraalisuus raikastaa runsasta ja tyylikästä makumaailmaa, jonka aromeista nousevat esille muun muassa raikas sitruunaisuus, hento metsisienimäisyys sekä vieno kukkeus.
Makeusasteikko : +5 (asteikko +10 erittäin kuiva, -10 erittäin makea)
Tyyppi: Junmai Daiginjo
Riisi: Kameno
Kiillotuksen aste: 45%
Asamai Shuzo Company perustettiin vuonna 1917. Yrityksen perustaja Soukou Kakizaki antoi panimolle nimen Amanoto, joka pohjautuu vanhaan japanilaiseen myyttiin perustuvaan runoon. Amanoto tarkoittaa Taivaan ovea, jota symboloi Magatama, myytissä kaulakoruksi käytetty kivi, joka esiintyy myös panimon sakejen etiketeissä. Amanoton panimo sijaitsee Akitassa, Japanin lumisella pohjoisosassa ja se on pienin Akitan 47 panimosta. Pienenä tuottajana kaikki saken valmistuksessa käytetty raaka-aine on todella paikallista. Sulaneet vuoristolumet synnyttävät jokia, jotka johtavat Yokoten altaaseen, joka tunnetaan hedelmällisestä maastaan. Kesäisin panimo käyttää joen vettä riisin kasvattamiseen. Osa vedestä tihkuu altaan alle ja lähtee ulos Biwakansenin lähteen panimosta ja talvella tätä vettä käytetään panimossa. Sama vesi, joka nostaa riisiä kesällä, valmistaa siis sakea talvella. Akitan alueen sakeissa maistaa tyypillisesti tuoreen höyrytetyn riisin luonteikkuutta. Vuodesta 2011 lähtien Amanoto on hauduttanut vain Junmai-shua, joka haudutetaan vain riisin ja veden kanssa ilman alkoholin lisäystä. Amanoto ei myöskään suodata sakejaan. Hirakamachi Sakamai Kenkyuukain jäsenet kasvattavat kaiken panimon käyttämän riisin ja ne istutetaan 5 kilometrin säteelle panimosta. Kaikkiaan pelloilla kasvatetaan kuutta erilaista sakeriisiä, joista Kameno-lajike on kaikista arvostetuin alueella.