Grüner Veltliner

 
 

17.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Raikkaan energinen tuoksu, mistä voit havaita runsaasti omenan ja sitrushedelmien aromeitä. Myös hauska yrttisyys on läsnä. Paletilla viini käyttäytyy tuoksun viitoittamalla tiellä; tuoksun yrttisyys voimistuu, tuoden mukaan vihreän päärynän ja Grünerille tutun mausteisuuden. Hyvin puhdaspiirteinen ja tasapainoinen loppu.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet poimitaan tarhoilta, joiden maaperä koostuu savisesta lössistä. Viinitarha on yksi alueen viileimmistä, missä tonavasta kantautuva raikas tuuli pitää rypäleet elinvoimaisina varsinkin kesäkuumalla. Tämä tarhojen viileys on myös isossa osassa antamaan viinille sen runsaan hapokkuutensa, sekä raikkautensa. Osassa tarhoja maaperässä on punaista soraa, mikä on hyvin rautapitoista ja tämä varsinkin korostaa Grünerissä sen tuttua pippurisuutta.

Rypäleet puristetaan kokonaisina terttuina, jonka jälkeen spontaani alkoholikäyminen tapahtuu terästankeissa, missä myös kypsyminen tapahtuu hiivasakan pois keräämisen jälkeen. Viiniä ei suodateta, taikka kirkasteta. Pullotuksen yhteydessä siihen lisätään pieni annos sulfiittia.

Ruokasuositus: Viini suoriutuu aivan käsittämättömän upealla tavalla kalapuikkojen ja tartar-kastikkeen seurana!

Lisätiedot

Tuottaja

CHRISTINA WINES – Christina Artner-Netzl

Vuosikerta

2022

Alkoholiprosentti

12.5%

Rypälelajikkeet

Grüner veltliner

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Göttlesbrunn, Carnuntum, Itävalta

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,