Tuoksu ja maku: Raikkaan aromaattinen tuoksu tarjoaa rypäleelle ominaista meininkiä; sitrusta, vihreää omenaa, mustaherukkaa ja vihreää ruohoa. Hyvin tasapainossa oleva ja raikas hapokkuus komppaa runsaan hedelmäistä makumaailmaa, josta ei mineraalisuutta puutu. Puhtaan makumaailman viimeistelee fressi, Sancerrelle ominainen jälkimaku.
Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet kerätään kolmelta eri tarhalta, joiden maaperä on pääasiallisesti merkeliä ja kalkkiperäistä savimaata. Käyminen tapahtuu teräksisessä ilman lisättyjä hiivoja. Viini saa kypsyä hiivasakan päällä 8 kuukauden ajan,.
Ruokasuositus: Sancerre toimii tunnetusti alueen vuohenmaitojuustojen seurassa, mutta ei vierasta kevään korvilla parsan seuraa. Myös takuuvarma pari vaalealihaisille kaloille ja raikkaille äyriäisille ostereista kampasimpukoihin.