Grüner Veltliner Mollands (tilapäisesti loppu)

 
 

18.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku:  Fressi tuoksu johdattaa maistajan makumaailmaan, joka on täynnä sitrusta, greippiä ja hentoa mausteisuutta. Paletilla homma jatkuu erittäin tasapainoisena ja lasissa on ehdottomasti lajikkeensa tyylipuhdas edustaja. Raikkaan sitruksen aromit yhdistyvät upeaan hedelmäisyyteen, jossa herkkä ja pehmeä mausteisuus komppaa mukavasti taka-alalla. Raikkaat hapot viimeistelevät tasapainoisen kokonaisuuden.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet kerätään käsin muutamalta eri palstalta pohjoisesta Kamptalista, joiden kivinen ja lössimaaperä on omiaan grüner veltliner -lajikkeelle. Palstat ovat Hagerin perheen perheen omistuksessa ja pariskunta Matthias ja Doris hoitavat viinin valmistuksen poiminnasta pullotukseen. Viini käy terästankeissa alkoholikäymisen luonnonhiivoilla, jonka jälkeen se siirretään pienempiin tankkeihin kypsymään 7 kuukauden ajaksi. Viinin lisätään pullotuksen yhteydessä kevyesti sulfiitteja. Viinille tehdään kevyt luonnollinen suodatus ennen pullotusta.

Ruokasuositus: Upea Grüner toimii tilanteessa kuin tilanteessa. Ehdoton pari on tietenkin rapeaksi paistettu Schnitzel kaprisvoin kera.

Lisätiedot

Tuottaja

MATTHIAS HAGER

Vuosikerta

2022

Alkoholiprosentti

12.5%

Tyyppi

Valkoiset

Rypälelajikkeet

Grüner veltliner

Mesta

Mollands, Kamptal, Itävalta

Luokittelu

Sertifioitu biodynaaminen

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,