Löytyy kategorioista:
 Mosel & Pfalz, Saksa

Annabell Spritz Rosé

16.50

Tuottaja

MÜLLER FRANZ

Tyyppi

Roséet

Alue

Mosel & Pfalz, Saksa

Vuosikerta

2017

Rypälelajike

-

Luokittelu

-

Tuoksu ja maku: Syvä, punainen väri. Tuoksu antaa kukkaisia, sitruksisia ja parfyymisiä aromeita ja häivähdyksen vadelmaa ja mansikkaa. Maku on täyteläisen puolikuiva, jota raikastaa hyvä hapokkuus. Tyylillisesti viini on lähempänä Moselin kabinett-viinejä kuin Pfalzin terävää ja kuivaa olemusta. Pitkä maku jättää jälkeensä raikkaan tunteen, kiitos hyvien happojen. Jäännössokeri viinissä on 21g/litra. Todella mainio kesärosé!

Alkuperä ja viininvalmistus: Puolet rypäleista ovat kerätty Etelä-Pfalzin tarhoilta ja toinen puolikas maailman jyrkimmiltä viinitarhoilta Bremmer Calmontista, Moselista. Kilian Franzen käyttää kaikki Spätburgunder-rypäleensä Müller Franz-projektin viineihin. Molempien alueiden tarhoilla toteutetaan luomuviljelyn periaatteita. Rypäleet kerätään sadonkorjuussa pieniin laatikoihin, jotta ne saapuvat kellariin vahingoittumattomia. Pfalzista rypäleet ovat kuljetettu Moseliin vinifikaatioon. Erottelu rangoista ja murskaaminen avoimeen altaaseen tapahtuu samantien tämän jälkeen, jonka jälkeen alkoholikäyminen teräksessä tapahtuu luonnollisilla hiivakannoilla. Tämän jälkeen mehua maseroidaan kuorien kanssa 8 päivän ajan. Viini saa kypsyä teräksessä 6 kuukauden ajan.

Ruokasuositus: Toimiva roséviini moneen tilanteeseen, joka kestää mukavasti erilaisia makuja sokerinsa ja hapokkuutensa ansiosta. Kapriksilla höystetty salaatti grillatusta lohesta ja uusista perunoista on omiaan viinin kylkeen.

Kerro kaverille

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Arabako, Pais Vasco, Espanja

Txakoli Xarmant Rosado

17.90

Venningen, Pfalz, Saksa

Rosa Pünktchen Rosé

17.90

Coteaux de l’Aubance, Loire, Ranska

Rosé de Loire

17.90

Strass, Kamptal, Itävalta

Pet Nat Rosé

24.90

Strümpfelbach, Württenberg, Saksa

Rosé Trocken

18.30

Corbera d’Ebre, Terra Alta, Espanja

L’Abrunet de Frisach Rosat

15.90

Villena, Alicante, Espanja

El Rosado de Padilla

21.90

Bairrada, Portugali

Rosa Duck Petnat

18.50

San Michele di Ganzaria, Sisilia, Italia

Rosato (tilapäisesti loppu)

22.90

Schönberg am Kamp, Kamptal, Itävalta

Ancestrale Rosé

22.90

La Bretonnière-la-Claye, Loire

Muse

20.90

Gols, Burgenland, Itävalta

Dope

27.90