Annabell Spritz Rosé

 
 

16.50€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Syvä, punainen väri. Tuoksu antaa kukkaisia, sitruksisia ja parfyymisiä aromeita ja häivähdyksen vadelmaa ja mansikkaa. Maku on täyteläisen puolikuiva, jota raikastaa hyvä hapokkuus. Tyylillisesti viini on lähempänä Moselin kabinett-viinejä kuin Pfalzin terävää ja kuivaa olemusta. Pitkä maku jättää jälkeensä raikkaan tunteen, kiitos hyvien happojen. Jäännössokeri viinissä on 21g/litra. Todella mainio kesärosé!

Alkuperä ja viininvalmistus: Puolet rypäleista ovat kerätty Etelä-Pfalzin tarhoilta ja toinen puolikas maailman jyrkimmiltä viinitarhoilta Bremmer Calmontista, Moselista. Kilian Franzen käyttää kaikki Spätburgunder-rypäleensä Müller Franz-projektin viineihin. Molempien alueiden tarhoilla toteutetaan luomuviljelyn periaatteita. Rypäleet kerätään sadonkorjuussa pieniin laatikoihin, jotta ne saapuvat kellariin vahingoittumattomia. Pfalzista rypäleet ovat kuljetettu Moseliin vinifikaatioon. Erottelu rangoista ja murskaaminen avoimeen altaaseen tapahtuu samantien tämän jälkeen, jonka jälkeen alkoholikäyminen teräksessä tapahtuu luonnollisilla hiivakannoilla. Tämän jälkeen mehua maseroidaan kuorien kanssa 8 päivän ajan. Viini saa kypsyä teräksessä 6 kuukauden ajan.

Ruokasuositus: Toimiva roséviini moneen tilanteeseen, joka kestää mukavasti erilaisia makuja sokerinsa ja hapokkuutensa ansiosta. Kapriksilla höystetty salaatti grillatusta lohesta ja uusista perunoista on omiaan viinin kylkeen.

Lisätiedot

Tuottaja

MÜLLER FRANZ – Kilian Franzen, Philip Müller ja Oliver Wirtz

Vuosikerta

2017

Alkoholiprosentti

8.5%

Rypälelajikkeet

Spätburgunder, Riesling

Tyyppi

Rose

Mesta

Mosel & Pfalz, Saksa