Bourgogne Blanc

 
 

21.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Väri on kirkkaan vihertävänkeltainen. Tuoksu antaa mineraalista raikkautta sitruksen karviaisen muodossa. Paletilla homma jatkuu mineraalisena, jossa aromimaailma on rakentunut sitruksen, limetin ja vihreän omenan ympärille. Viinissä on myös eleganttista pyöreyttä ja makumaailma on tasapainoinen. Ehdottomasti mineraalivetoinen Burgundin Chardo.

Alkuperä ja valmistus: Rypäleet kerätään käsin Saint-Perén ja Asquinsin alueilta. Maaperä tarhoilla on osittain Chablis’ta tuttua Kimmeridgian savea, mutta mukaan mahtuu myös punaista savea sekä kalkkikiveä. Vaikka ilmasto on hieman viileämpi kuin Chablissa, viiniköynnökset pääsevät nauttimaan runsaasta auringovalosta, jolla saadaan viineihin upea tasapaino runsaan hedelmäisyyden ja syvän mineraalirakenteen välillä. Alkoholikäyminen tapahtuu luonnollisilla hiivakannoilla teräksessä ja viini viettää hiivasakan päällä 4 kuukautta. Viini ei näe tammea lainkaan ja se pullotetaan minimaalisin lisäyksin.

Ruokasuositus: Osterit ja muun meren elävät viihtyvät hienosti tämän mineraalisen vinkun vierellä. Toimii myös mainiosti ilman ruokaa.

Lisätiedot

Tuottaja

DOMAINE DE LA CADETTE – Jean, Catherina & Valentin Montanet

Vuosikerta

2018

Alkoholiprosentti

13%

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Vezelay, Bourgogne. Ranska

Luokittelu

Sertifikoimaton biodynaaminen