È Vino Bianco un Litro

 
 

18.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksu tarjoaa omenaa, sitrusta ja kukkaisuutta. Paletilla homma jatkuu samoissa merkeissä antaen reilusti sitrusta, päärynää, omenaa ja karamellisoitua inkivääriä. Moscaton läsnäolon tunnistaa! Hyvä hapokkuus antaa rakennetta ja tasapainoa viiniin. Jälkimaku on mineraalinen ja todella fressi. Helposti nautittava kokonaisuus!

Alkuperä ja viininvalmistus: Maaperä tarhoilla on sekoitus savea sekä kalkkikiveä. Viinirypäleet kerätään käsin, jonka jälkeen puristetaan samantien. Kuoret saavat olla hetken alkoholikäymisessä mukana, joka tapahtuu luonnollisilla hiivakannoilla. Viini kypsyy teräksessä 3 kuukauden ajan ennen pullotusta, jolloin sitä ei suodateta tai kirkasteta.

Ruokasuositus: Toimii sellaisenaan erittäin mainiosti, mutta kevyt ja nautittava viini toimii hienosti yhteen  myös kevyiden ja raikkaiden annosten seurana. Klassikko nizzansalaatti toimii takuuvarmasti. Pohjoismaisesta keittiöstä poimisimme rinnalle esimerkiksi kokonaisena paahdetun kuhan, kevätpotut, tillin ja kermaviilin!

Lisätiedot

Tuottaja

PODERI CELLARIO – Cinzia & Fausto Cellario

Vuosikerta

2019

Alkoholiprosentti

11.5%

Rypälelajikkeet

moscato, arneis

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Carru, Piemonte, Italia

Luokittelu

Sertifioitu luomu