Tuoksu ja maku: Erittäin intensiivinen tuoksu antaa reilusti sitruunan sävyttämiä kermaisia aromeja. Viini tasapainolee kauniisti mineraalisuuden ja voimakkaiden aromien välillä. Mausta erottaa keltaisen luumun ja marsipaanin aromeja. Tässä samppanjassa on selkeästi samaa fiilistä kuin Bourgognen upeissa valkoviineissä.
Alkuperä ja viininvalmistus: Maltillinen sokerinlisäys, tässä ‘Extra Brut’ – samppanjassa vain 4 grammaa litraa kohden. Rypäleet kerätään käsin ja puristetaan hellästi vertikaalisessa pressissä. Viini käy ja ikäännytetään vanhoissa Puligny-Montrachet-tynnyreissä, jotka ovat vähintään viisivuotiaita. Viiniä ikäännytetään minimissään kaksi vuotta. Viininvalmistuksessa on käytetty poikkeuksellisen paljon (40%) vanhoja vuosikertoja.
Ruokasuositus: Monitahoinen samppanja soveltuu tilaisuuteen kuin tilaisuuteen, sillä voi mennä vaikka läpi koko aterian. Parhaillaan se on Bourgognen etanoiden, ostereiden ja merianturan kanssa.