Tuoksu ja maku: Kauniin vaalean keltainen väri. Tuoksu on runsaan hedelmäinen, josta aistii erityisesti eksoottista hedelmää. Suussa viinin runsaus pääsee valloilleen; hentoa mausteisuutta, eksoottista hedelmää ja kaunista hapokkuutta. Happorakenne on sitruksinen ja se komppaa hyvin runsaanpuoleista makumaailmaa. Viinissä on kevyttä jäännössokeria pyöristämässä kokonaisuutta ja hapokkuuden kanssa tuloksena on tasapainoista meininkiä. Jälkimaku on herkullisen sitruksinen ja yrttinen.
Alkuperä ja viininvalmistus: Köynnökset kasvavat keskisen Pfalzin luomutarhoilla, maksimissaan 300 metrin korkeudessa. Maaperä on pääosin kalkkikiveä, jossa joukossa myös hiukan savimaata ja pieniä kiviä. Rypäleet kerätään käsin ja ne erotetaan hellävaraisesti rangoistaan. Viini käy luonnollisilla hiivakannoilla lämpökontrolloiduissa terästankeissa ja talon tyylille uskollisesti sitä kypsytetään hiivasakan päällä muutaman kuukauden ajan terästankeissa.
Ruokasuositus: Raikas ja runsaan makuinen Souvignier Gris pelittää hienosti yhteen runsaan makuisten liha- ja kalaruokien kanssa. Paahdettu lohi maukkailla lisureilla toimii vaikkapa oikein hienosti!
Souvugnier Gris on kahden lajikkeen, Seyval Blancin ja Zähringerin risteytys. Se on risteytetty valtion viininviljelyinstituutissa Freiburgissa vuonna 1983.