Tuoksu ja maku: Tuoksusta erottaa runsaasti kukkeita aromeita, kuten appelsiinin kukkaa ja jasmiinia. Viinin kuivassa maussa aistii limeä, greippiä ja päärynää sekä tuoksusta tuttua jasmiinia. Aromaattisen kokonaisuuden täydentävät raikkaan runsaat hapot. Raikas suutuntuma jättää jälkeensä pitkän ja miellyttävän jälkimaun.
Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet kerätään savi- ja hiekkaperäiseltä tarhalta Mercato Saracenon alueelta. Tarhat sijaitsevat noin 600 metriä meren pinnan yläpuolella. Manuaalisen harvestin jälkeen rypäleet kuljetetaan pienissä koreissa kellarille, jossa ne erotellaan rangoistaan ja murskataan kevyesti. Viini saa käydä luonnollisilla hiivakannoilla alkoholikäymisen teräksessä, jossa myös malolaktinen käyminen tapahtuu. Tämän jälkeen se siirretään kypsymään pienempiin terästankkeihin ja pullotetaan kuuden kuukauden kypsytyksen jälkeen.
Famoso, jota kutsutaan myös Uva Rambelaksi, on kotoperäinen Romagnan lajike, joka on löydetty uudelleen viimeisen kymmenen vuoden aikana. Rypäle on erityisesti alueen pienten artesaanituottajien suosiossa, jotka haluavat ilmentää paikallista historiaa ja terroiria viiniensä kautta.
Ruokasuositus: Erittäin monikäyttöinen ja -puolinen ruokaviini. Kalat sekä erityisesti possu ja aasialaiset ruoat toimivat loistavasti viinin parina!