Barbaresco Froi

 
 

36.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksu antaa runsaasti punaista marjaa, luumua sekä hentoa lakritsia. Makumaailma on silkkisen pehmeä ja täyteläinen, josta erottaa erityisesti karhunvatukkaa, vadelmaa sekä kevyttä yrttisyyttä. Kokonaisuus on tasapainoinen, jossa silkkiset ja pehmeät tanniinit tasapainoittavat runsaan hedelmäistä pakettia, johon alkoholi integroituu hienosti tuoden kevyttä lämpöä. Jälkimaku kestää pitkään ja jättää todella maukkaan fiiliksen.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet kerätään Froin 12 hehtaarin alueelta. Tarhat ovat kallellaan lähinnä etelään. Maaperä on kalkkiperäistä, köyhää hiekkamaata. Vaikka Neive on nimenomaan tunnettu isoista ja tanniinisista Barbarescoista, on Rivettin viini tähän pienoinen poikkeus, sillä viini ratsastaa nimenomaan silkkisellä pehmeydellä ja runsaalla hedelmäisyydellä. Manuaalisen korjuun jälkeen rypäleet käyvät alkoholikäymisen isoissa puusammioissa. Tämän jälkeen se kypsyy 22 kuukautta käytetyssä tammessa. Viini pullotetaan ilman suodatusta tai kirkastusta.

Ruokasuositus: Runsaan puoleinen Nebbiolo nauttii tuhdimpien liharuokien seurasta. Kokeile klassista grillattua Bistecca Fiorentinaa tai kovia juustoja.

Lisätiedot

Tuottaja

MASSIMO RIVETTI

Vuosikerta

2018

Alkoholiprosentti

14%

Rypälelajikkeet

Nebbiolo

Tyyppi

Punaiset

Mesta

Neive, Piemonte, Italia

Luokittelu

Sertifikoitu luomu

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,