Chiroubles (tilapäisesti loppu)

 
 

23.50€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksu tarjoaa herkullista kypsää vadelmaa, kirsikkaa sekä vienoa mausteisuutta. Suussa viini on raikkaan hedelmäinen ja keskitäyteläinen, johon hyvä hapokkuus tuo nautittavuutta. Silkkiset tanniinit antavat suun täyttävää tukea taustalla ja kokonaisuus on elegantti. Chiroublesin tarhat on Beaujolais’n kylistä korkeimmalla ja ilmasto on täällä viileämpi kuin muualla alueella. Nämä tekijät tuovatkin kylän viineihin niiden tunnistettavan raikkauden ja happorakenteen.

Alkuperä ja valmistus: Rypäleet kerättiin käsin syyskuun toisella viikolla tarhoilta, joiden maaperä on hiekka- sekä graniittia ja joiden keski-ikä on 30 vuotta. Mehu käy osittaisen hiilidioksidikäymisen, jossa rypäletertut pyritään säilyttämään mahdollisimman ehjinä ja kokonaisina. Käyminen tapahtuu suurissa sementtitankeissa ilman lämpötilakontrollia. Viini saa kypsyä sekä terästankeissa (70%) että neutraaleissa 228 litran tynnyreissä (30%)  seitsemän kuukauden ajan ennen pullotusta, joka tehdään pienen sulfiittilisäyksen kanssa.

Ruokasuositus: Raikas ja persoonallinen Chiroubles on omiaan mausteisten aasialaistyylisten annosten rinnalle sekä erilaisten kovien ja puolikovien juustojen kanssa. Kokeile esimerkiksi kiinalaisen Char Siu bbq-possun kanssa. Myös takuuvarma vinkku talviselle Fondue-dinnerille.

Lisätiedot

Tuottaja

DOMAINE DES MORIERS – Arnaud Combier & François de Nicolay

Vuosikerta

2020

Alkoholiprosentti

13.5%

Rypälelajikkeet

Gamay

Tyyppi

Punaiset

Mesta

Lancié, Beaujolais, Ranska

Luokittelu

Sertifioitu luomu