Tuotekuvaus
Tuoksu ja maku: Chablin tuoksumaailma alkaa meren perustuoksuista; suolaisuutta ja raikkautt. Tuoksu antaa myös valkoista persikkaa ja limetin sekä greipin aromimaailmaa. Maku on ennenkaikkea pitkä ja raikas. Suolaisuus ja mineraalisuus korostuvat ehdottomasti kyseisessä Chablis’a. Kokonaisuutena erittäin harmoninen ja tasapainoinen niin tuoksu- kuin makupaletilla.
Alkuperä ja viininvalmistus: Viinin rypäleet tulevat Courgisin kylästä, joka on yksi Chablisin 20 kylästä. Se sijaitsee Chablisin eteläpuolella, aivan Préhyn kylän vieressä, jossa sijaitsee myös Clotilde Davennen viinikellari. Viiniköynnökset ovat istutettu vuonna 1983. Kaikki rypäleet kerätään käsin, irroitetaan rangoistaan ja puristetaan suoraan terästankkeihin. Käyminen tapahtuu luonnonmukaisilla hiivakannoilla matalassa lämpötilassa. Kypsytys hiivasakan päällä 8-12 kuukautta ennen pullotusta.
Ruokasuositus: Äyriäiset, kuten ehdottamasti osterit ja kampasimpukat tulevat makupareista mieleen ensimmäiseksi tämän Chablin kanssa. Myös parsaruoat taittuvat mukavasti viinin rinnalla.