l’Alegria (tilapäisesti loppu)

 
 

19.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku:  Intensiivinen tuoksu, josta erottaa eleganttia hedelmää ja hentoa mausteisuutta. Paletilla homma jatkuu runsaan hedelmäisenä. Mausteista erotat kanelia ja muskottia ja aromimaailmassa on runsaasti kirsikkaa, luumua ja vadelmaa. Nätti hapokkuus tukee hienosti maltillista tammitusta ja saattelee runsaanmakuisen paketin erittäin tasapainoiseen ja nautittavaan lopputulemaan.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet ovat kerätty keski-iältään 90-vuotiaista köynnöksistä yhdeltä tarhalta. Las Brunas -tarhan köynnökset kasvavat n. 900 metrin korkeudessa ja ovat ns. puskaviinejä, joita hoidetaan biodynaamisen mallin mukaisesti ilman keinotekoista kastelua. Maaperä tarhoilla on sekoite savi- ja kalkkiperäistä hiekkamaata, jonka joukossa on suuria kivilohkareita. Rypäleet kerätään käsin 10 kilon laatikoihin ja kuljetetaan kellariin, jossa niitä kylmämaseroidaan kahden asteen lämmössä  kolmen päivän ajan. Tämän jälkeen rangat erotellaan sekä rypäleet murskataan ja viini siirretään terästankkeihin ns. esifermentaatioon kolmeksi päiväksi. Alkoholikäyminen tapahtuu raskalaisessa tammessa, jonka jälkeen viini jatkaa kypsymistä vanhoissa tammitynnyreissä 9 kuukauden ajan. Viiniä ei kirkasteta eikä suodateta ja pullotuksen yhteydessä siihen tehdään pieni rikkilisäys.

Ruokasuositus: Monenlaisten liharuokien kaveri. Kokeile esimerkiksi runsaasti maustetun lihapadan kumppanina. Välimeren eväät toimivat laajalla skaalalla vinkun rinnalla.

Lisätiedot

Tuottaja

BRUNO MURCIANO

Vuosikerta

2021

Alkoholiprosentti

13%

Rypälelajikkeet

bobal

Tyyppi

Punaiset

Mesta

Caudete de las Fuentes, Utiel-Requena, Espanja

Luokittelu

Sertifioimaton biodynaaminen

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,