Tuoksu ja maku: Tuoksu antaa kirsikkaa, lakritsia, mausteisuutta ja hentoa yrittisyyttä sekä nahkaisuutta. Paletilla Nebbiolon parhaat puolet pääsevät esille. Aromimaailma on runsaan intensiivinen, täynnä punaista marjaa, herkullista mineraalisuutta ja kirsikkaa. Tanniinit ovat pehmeät ja ne tasapainottuvat hienosti runsaanpuoleiseen makumaailmaan.
Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet kerätään 12 hehtaarin alueelta, jossa köynnökset ovat 35-70 -vuotiaita. Tarhat ovat kallellaan lähinnä etelään. Maaperä on kalkkiperäistä, köyhää hiekkamaata. Manuaalisen korjuun jälkeen rypäleet käyvät alkoholikäymisen terästankeissa. Viini pääsee kypsymään isoissa slavonialaisissa tammitynnyreissä noin 12 kuukauden ajan.
Ruokasuositus: Tämä Nebbis toimii hienosti erilaisten runsaanmakuisten liharuokien rinnalla. Kokeile esimerkiksi rosmariinilla maustetun jänis-pancettapadan kumppanina.