Tuoksu ja maku: Voimakas tuoksu antaa hedelmäisiä ja hiukan kukkaisia aromeita. Kitalalella viini on erittäin monitahoinen. Täyteläisestä viinistä voi löytää kypsän mansikan, tillin ja tummien hedelmien, kuten luumun aromeja. Jälkimaussa on tyylille ominaisesti hentoa tammea, vaniljaa ja karamellia.
Alkuperä ja viininvalmistus: Yli 40-vuotiaat köynnökset kasvat korkealla n. 700 metrin korkeudessa neljän eri kylän alueella. Alueelle tyypilliseen tapaan viinit ovat ”puskaviinejä”. Maaperä on köyhää hiekkakiveä, jonka alla on savikerros. Rypäleet kerätään käsin ja alkoholikäyminen luonnonhiivoilla kestää 10-14 päivää ja viini saa käydä n. 28-asteessa. Viiniä ikäännytetään 14 kuukautta ranskalaisessa ja amerikkalaisessa tammessa, jotka ovat vuoden tai kaksi vanhoja.
Ruokasuositus: Monikäyttöinen viini lämmittää talviaikaan esimerkiksi medium-pihvin sekä pitkään hautuneen lihan säräjuuresten kera. Sopii hyvin myös vaikkapa Manchego-juustolle.