Tuoksu ja maku: Barbera-rypäleen moniulotteisuus tulee heti tuoksussa vastaan. Se on runsas ja intensiivinen, mistä voit kuitenkin havaita tasapainoa tuovan raikkauden. Maussa viinin tasapainoisuus vain korostuu, joten rakennetta ja leveyttä ei tästä vinkusta puutu. Aromeissa runsaasti tummia- ja punaisia marjoja, sekä hentoa mausteisuutta.
Alkuperä ja viininvalmistus: Barbera-köynnökset kasvavat palstoilla kaakkoisrinteellä. Maaperä on sekoitus hiekkaa, savea ja kalkkikiveä. Viinirypäleet kerätään käsin, jonka jälkeen viini käy luonnonhiivoilla terästankeissa 28-asteessa. Alkoholikäyminen kestää 20 päivää. Viiniä ikäännytetään 18 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista 10% ovat uusia.
Ruokasuositus: Kokeile täyteläisten pasta-annoksien seurana, sekä erilaisten riista-eläinten kanssa.