Tuoksu ja maku: Barbera-rypäleen moniulotteisuus tulee heti tuoksussa vastaan. Se on runsas ja intensiivinen, mistä voit kuitenkin havaita tasapainoa tuovan raikkauden. Maussa viinin kehittyneisyys korostuu tarjoten syvyyttä kokonaisuuteen. Rakennetta ja leveyttä ei tästä vinkusta puutu. Aromeissa runsaasti tummia- ja punaisia marjoja, sekä hentoa savuisuutta ja mausteisuutta.
Alkuperä ja viininvalmistus: Barbera-köynnökset kasvavat palstoilla kaakkoisrinteellä. Maaperä on sekoitus hiekkaa, savea ja kalkkikiveä. Viinirypäleet kerätään käsin, jonka jälkeen viini käy luonnonhiivoilla terästankeissa 28-asteessa. Maseraatio kestää 8-13 päivään ja kokonaisuudessaan alkoholikäyminen 20 päivää. Viiniä ikäännytetään reilun vuoden verran sementtitankeissa.
Ruokasuositus: Kokeile täyteläisten pasta-annoksien seurana, sekä erilaisten riista-eläinten kanssa.