Tuoksu ja maku: Runsaasta tuoksusta erottaa miellyttävää mustaviinimarjojen ja hapankirsikoiden aromeja. Täyteläisestä mausta löytyy marjaisuuden lisäksi blaukkarille tyypillistä pippuria ja mausteisuutta. Tanniinit ovat herkullisen tasapainoiset ja hienot.
Alkuperä ja viininvalmistus: 2018 oli ihanteellinen vuosikerta alueella. Aikaisen kukinnon jälkeen toukokuun lopussa kesä oli kuiva ja lämmin aina syys-lokakuulle asti. Täydellisen kypsät ja herkulliset rypäleet poimittiin tuolloin käsin. Viini sai käydä alkoholikäymisen terästankeissa ja kypsyä samaisissa astioissa 12 kuukauden ajan.
Ruokasuositus: Blaufränkisch on kuin luotu suomalaisten liharuokien seuraksi. Kokeile riistan ja puolukkahillon kanssa. Myös kunnon pihvi toimii hienosti yhteen tämän blaukkarin kaverina. Hienon rakenteensa johdosta viini kestää jopa makeita ja tulisia elementtejä.