Tuotekuvaus
Tuoksu ja maku: Raikkaasta tuoksusta erottaa miellyttävää mustaviinimarjojen ja hapankirsikoiden aromeja. Mausta löytyy marjaisuuden lisäksi blaukkarille tyypillistä pippuria ja mausteisuutta, raikkaan hapokkuuden ja hienojakoisten tanniinien ollessa hienosti tasapainossa.
Alkuperä ja viininvalmistus: 2013 oli ihanteellinen vuosikerta alueella. Aikaisen kukinnon jälkeen toukokuun lopussa kesä oli kuiva ja lämmin aina syys-lokakuulle asti. Täydellisen kypsät ja herkulliset rypäleet poimittiin tuolloin käsin. Viini sai käydä barrique- ja isoissa tammitynnyreissä ja sitä ikäännytettiin käymisen jälkeen vuoden päivät.
Ruokasuositus: Blaufränkisch on kuin luotu suomalaisten liharuokien seuraksi. Kokeile riistan ja puolukkahillon kanssa. Hienon rakenteensa johdosta viini kestää jopa makeita ja tulisia elementtejä.