Der Sommer war sehr Groß

 
 

20.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Runsas tuoksu on todella raikas ja siitä erottaa muun muassa vihreän omenan, sitruunan ja greipin aromeita. Suussa viini on kuivahko ja kauniin mineraalinen. Hyvät hapot tukevat kokonaisuutta ja tasapainoinen fiilis kestää suussa pitkään.

Alkuperä ja valmistus: Vuonna 2011 käynnistynyt ”Kesäprojekti”, joka käynnisti samalla Kilianin ja Angelinan yhteisen viinintekemisen. Rypäleet kerätään palstoilta, jotka sijaitsevat korkeimmissa kohdissa Calmontissa ja Frauenbergissä. Maaperä tarhoilla on pääosin kalkkikiveä. Tarhoilla toteutetaan luomuviljelyn periaatteita. Kesäkuun lopussa, heti kukkimisen jälkeen köynnöksille tehdään harvennus, jossa poistetaan osa lehdistä sekä pienet versot. Tällä halutaan varmistaa pienten rypäleiden maksimaalinen auringon saanti. Rypäleet kerätään pieniin laatikoihin, jotta ne saapuvat kellariin vahingoittumattomia. Maseraatio kestää yhdestä kahteen tuntia. Käyminen tapahtuu terästankeissa 16-18°C -asteessa ja kestää 6-8 viikkoa, jonka jälkeen viini pidetään sakan päällä kuuden kuukauden ajan kevääseen, jonka jälkeen se suodatetaan kevyesti ja pullotetaan minimaalisen sulfiittien lisäyksen kera.

Ruokasuositus: Leveän stailin Moselin Riesling nauttii muun muassa grillattujen ribsien, vasikanfileen tai jopa juustofonduen seurasta. Yhdistele & nauti!

Lisätiedot

Tuottaja

FRANZEN – Angelina & Kilian Franzen

Vuosikerta

2020

Alkoholiprosentti

12,5%

Rypälelajikkeet

Riesling

Luokittelu

Luomu

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,