L’ilot

 
 

27.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tyylikkään makea tuoksu, josta erottaa sitrusta, karamellisoitua ananasta ja vaniljaa. Paletilla viini on täyteläisen raikas, josta erottaa sitruksen lisäksi mangoa, karvasmantelia ja aprikoosia sekä hennohkoa kukkaisuutta. Hyvä hapokkuus kannattelee 120 gramman jäännössokeria hienosti ja lopputuloksena on  fressi modernin tyylin Sauternes.

Alkuperä ja viininvalmistus: Maaperä luomumetodein hoidetuilla tarhoilla on kalkkiperäistä savimaata, joka on alueelle hyvin tyypillistä. Tarhat ovat kooltaan 3 hehtataaria ja sijaitsevat Ciron-joen varrella pienillä saarilla, joista tulee viiniin sen persoonallinen raikkaus ja rypäleiden jalohomeisuus. Rypäleet kerätään myöhään, mutta vain osittain jalohomeisina. Alkoholikäyminen kestää 3 viikkoa ja se tapahtuu teräksessä. Tämän jälkeen viini kypsyy neutraaleissa, vanhoissa sammioissa 12 kuukauden ajan ennen pullotusta.

Ruokasuositus: Klassisesti erilaiset pateet toimivat hienosti viinin rinnalla, mutta myös tulisemmat maut komppaavat makumaailmaa. Maltillisen jäännössokerin vuoksi soveltuu myös monenmoisten jälkkäreiden kaveriksi.

Lisätiedot

Tuottaja

CHÂTEAU HAUT-BERGERON – Hervé Lamothe & Family

Vuosikerta

2019

Alkoholiprosentti

13%

Rypälelajikkeet

semillon, sauvignon blanc

Tyyppi

Makeat

Mesta

Preignac, Sauternes, Ranska