Pernand-Vergelesses (tilapäisesti loppu)

 
 

31.00€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Väri on kauniin maanläheisen punainen. Houkutteleva tuoksu tarjoilee punaista hedelmää, lakritsia ja mausteisuutta. Paletilla homma jatkuu punaisten marjojen ja hennon mausteisuuden liitolla. Alueelle ominaiseen tapaan, myöhään kerätyt rypäleet säilyttävät myös hienostuneen maanläheisen luonteen. Hapokkuus tuo viiniin nätisti energiaa. Jälkimaku on pitkä ja rakenne kokonaisuudessaan tasapainoinen.

Alkuperä ja valmistus: Pernand-Vergelessesin kylä sijaitsee Aloxe-Cortonin naapurissa, sen lounaispuolella. Kylä ei ole läheskään yhtä tunnettu kuin naapurinsa, mutta omaa hyvin samanlaisen maaperän mitä kuuluisien naapurien Grand Cru -tarhat omaavat. Rypäleet käsin pieniltä palstoilta, joiden maaperä on rautapitoista savimaata. Köynnösten keski-ikä on n. 40 vuotta. Alkoholikäyminen tapahtuu perinteisissä avonaisissa sammioissa. Tämän jälkeen mehu viettää 12 kuukautta ranskalaisessa tammessa. Tynnyrit ovat noin 10-vuotiaita.

Ruokasuositus: Kunnon Burgundin rinnalla toimii safkat runsaan makuisista pataruoista juustoihin. Testaa vaikkapa paahdetun ankan ja viikuna-sherrykastikkeen kera.

Lisätiedot

Tuottaja

CHAPUIS FRÈRES / CHAPUIS & CHAPUIS – Romain & Jean-Guillaume Chapuis

Vuosikerta

2018

Alkoholiprosentti

13%

Tyyppi

Punaiset

Rypälelajikkeet

Pinot noir

Mesta

Pernand-Vergelesses, Burgundi, Ranska

Luokittelu

Sertifioimaton biodynaaminen