Wilder Satz Pur 2019

 
 

25.23€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Raikas tuoksu antaa reilusti sitrusta, aprikoosia ja hentoa kukkaisuutta. Paletilla homma jatkuu todella raikkaana ja puhtaana, jonka aromimaailmasta löytyy keltaista aprikoosia ja omenaa, kukkaisuutta ja appelsiinin kuorta. Äärimmäisen nautittava paketti!

Alkuperä ja viininvalmistus: Köynnökset kasvavat Pohjois-Pfalzin rinteillä, maksimissaan 300 metrin korkeudessa. Maaperä on hyvin moninaista, hiekkakiveä, kalkkikiveä, punaista hiekkakiveä ja harvinaista punaista liuskekiveä. Rypäleet kerätään käsin ja ne erotetaan hellävaraisesti rangoistaan. Viini käy luonnollisilla hiivakannoilla lämpökontrolloiduissa terästankeissa, jonka jälkeen se jatkaa teräksessä kypsymistä hiivasakan päällä 6 kuukautta. Viiniä ei suodateta eikä kirkasteta eikä siihen lisätä rikkiä pullotuksen yhteydessä. Etsku on veljesten isoäidin piirtämä vedos kylässä sijaitsevasta tunnetusta  nuoresta Bacchus” -veistoksesta.

Ruokasuositus: Kokeile vaikka chilillä ja korianterilla maustettujen ribsien kaverina. Menee vaivatta alas myös ilman ribsejä ja yrttejä.

WEINGUT BRAND – BRAND BROS.

Bockenheim, Pfalz, Saksa

Viidennen sukupolven viininviljelijät Daniel ja Jonas Brand ottivat perhetilan haltuun isältään Jürgeniltä vuonna 2014. Ensitöikseen veljekset kultivoivat reilun kymmenen hehtaarin tarhat luomuksi ja tuotantoprosessit muutettiin täysin luonnollisiksi. Ensimmäiset maistiaiset uudesta tyylistä saatiin vuonna 2015, jolloin yhden sylvaner-tarhan rypäleet käytettiin pienen 900 pullon erän valmistukseen. Tuotantoprosessi toteutettiin täysin luonnollisesti ja rypälemehut jätettiin tällöin ensikertaa suodattamatta. Vaikka täysin kivuttomasti ensiaskeleet eivät sujuneet, olivat tulevaisuuden suuntaviivat silti piirretty. Tätä nykyä luomuajatteluun ollaan tuotu paljon toimintamalleja biodynaamisesta viljelystä. Oppiminen on jatkuvaa ja sitä tehdään aktiivisesti yhdessä muiden paikallisten ”uuden aallon” tekijöiden kanssa, kuten muuan muassa 2NaturKinderin Michaelin ja Melanen kanssa. Toki katsontakanta ei rajoitu ainoastaan Saksaan, vaan fiilistä haetaan ympäri maailmaa. Jonas on työskennellyt myös Loiren laaksossa parin vuoden ajan ja Daniel on puolestaan hakenut oppia Itävallan Burgenlandista.

Bockenheimin alueella Pfalzissa vallitsee mikroilmasto, jolloin yleisesti alhaisimmat lämpötilat mitataan juuri täällä. Suurin vaikutus onkin Donnersbergin vuoristolla, joka toisaalta suojaa aluetta yleisesti vallitsevilta sääoloilta ja samalla kanavoi tarhoille lempeitä tuulia, jotka taas edesauttavat niiden hyvinvointia. Tätä nykyä tarhoja on yhteensä 18 hehtaaria, joista 8 sijaitsee Sonnenbergin kukkulalla 200-350 metrin korkeudessa. Maaperä täällä on kalkkipitoista ja monipuolista savi- sekä lössimaata. Yleisesti ottaen voidaan puhua hyvinkin ideaalista maaperästä; se on syvää, se säilyttää veden hyvin sekä lisäksi lämpenee nopeasti. Loput tarhoista sijaitsevat etelämmässä Schweigen-Rechtenbachin alueella. Rypälelajikkeista tarhoilla viljellään sylvaneria, rieslingiä, pinot blancia, chardonnayta, pinot noiria, müller-thurgauta sekä weisser burgunderia.

Veljekset uskovat tarhojen hyvinvoinnissa luonnonvoimaan ja köynnöksien vahvistamiseen käytetään biodynaamisen mallin mukaisesti erilaisia kasviperäisiä uutteita. Tämä myös houkuttelee mehiläisiä ja muita hyödyllisiä hyönteisiä, jotka taas puolestaan luovat monimuotoisuutta ja tekevät tarhoista entistä vahvempia. Eri viinejä tuotetaan miltei pariakymmentä, joista litraiset rieslingit sekä weisser burgunder edustavat perinteikkäämpää meininkiä ja loput veljesten naturaalimpaa tekemistä, joissa viinit ovat aina suodattamattomia ja lisäykset minimaalisia. Yhteistä kaikille viineille ovat pitkät kypsytysajat sakan päällä ja ne kypsyvät useimmiten teräksessä tai sementissä.

Veljekset ovat saaneet viime vuosina tekemisellään paljon huomiota, eikä vähiten heistä välittyvän aidon innostuneisuuden ja positiivisen meiningin ansiosta. Ennakkoluuloton ote ja jatkuva kehittymisen halu ajavat veljeksiä eteenpäin ja matka on ehdottomasti vasta aluillaan. Myöskään epäonnistumisia ei pelätä vaan ne koetaan voimavaraksi, joista otetaan oppia jatkoon.

Lisätiedot

Tuottaja

WEINGUT BRAND

Vuosikerta

2018

Alkoholiprosentti

11%

Rypälelajikkeet

müller thurgau, chardonnay, pinot blanc, riesling

Luokittelu

Sertifioitu luomu

ALKON TILAUSNUMERO

921144

Osasto: