Coume de l’Olla Rouge

 
 

25.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Viini on heleä väriltään ja tuoksussa voit havaita paljon punaisia marjoja, kuten vadelmaa ja mansikan aromeita. Näiden lisäksi mukana on huumaava hento mausteisuus ja kirvelin vieno henkäys. Suussa viini on keveä ja raikkaan hapokas. Ensi kosketuksen jälkeen mukaan saapuu tuoksun aromit, jotka muodostavat hyvin tasapainoisen paketin. Vaikka viini onkin kevytrakenteinen, monimuotoisuutta sekä syvyyttä siitä ei puutu. Viiniin saapuu koko ajan uutta ilmettä, mitä enemmän se pääsee hapen kanssa avautumaan.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet poimitaan käsin tarhoilta, missä maaperä koostuu kalkkisesta savimaasta. Kaikki rypäleet käyvät yhdessä kuorien ja rankojen kanssa sementtitankeissa kahden viikon ajan, minkä jälkeen viiniä kypsytetään hiivasakkojen päällä muutamia kuukausia. Pullotus tapahtuu ilman suodusta taikka kirkastusta.

Ruokasuositus: Hieman viilennettynä se toimii loistavasti hiillostetun nieriän ja fenkolisalaatin kanssa. Lihatartarit ovat myös takuuvarma seuratoveri.

Lisätiedot

Tuottaja

DOMAINE MATASSA – Tom Lubbe

Vuosikerta

2021

Alkoholiprosentti

11,5%

Rypälelajikkeet

grenache noir, syrah, grenache gris, macabeu

Tyyppi

Punaiset

Mesta

Côtes Catalanes, Roussillon, Ranska

Luokittelu

Sertifioitu biodynaaminen

(Tuote)Osastot: , , Avainsanat tuotteelle ,